Dermatita la bebelusi – cand sa ne ingrijoram

baby-massageMicutii care ajung sa sufere de dermatita atopica au de obicei pielea uscata si sensibila si se pot irita foarte usor. Din pacate, atat bebelusii cat si copii mici pot suferi din cauza acesteia. Afectiunea cauzeaza in primul rand inrosirea si cojirea pielii, inflamarea anumitor zone ale corpului si mancarimi. Un bebelus care sufera de dermatita, va adormi cu greu in patut  si va plange mult. Daca nu stii daca eczema de pe fata, manutele sau piciorusele puiului tau este un simptom al dermatitei, citeste in continuare si afla cum poti identifica aceasta problema, dar si cum o poti preveni pe viitor.  Are bebe dermatita? Daca pe capul, mainile sau picioarele bebelusului tau a aparut o eczema rosie, s-ar putea sa aveti de-a face cu dermatita atopica. Este important sa stii ca, in cazul dermatitei la bebe, zona scutecelului va fi ferita de orice fel de eruptii (pentru ca este bine hidratata). Pentru a te ajuta sa fii sigura daca puiul tau are dermatita sau nu, in lista de jos se gasesc principalele simptome ale afectiunii:

1. mai intai, pe fata si pe gatul copilasului vor aparea multe bubite rosii cu basicute si cruste galbui

2. acestea se vor extinde in zona gatului si a pieptului, apoi vor ajunge si pe la extremitati

3. daca dermatita nu este tratata la timp, va ajunge sa afecteze intreaga suprafata a corpului

4. la bebelusii care au mai mult de un anisor, petele rosii vor aparea in zonele care transpira cel mai des ale corpului

5. pielea uscata si iritata le provoaca copilasilor un real disconfort. Acestia vor plange mult sau se vor agita constant din cauza usturimilor si a mancarimilor

6. daca pielea este lezata, se poate ajunge chiar la infectii.

Cum poti preveni dermatita la bebelusi

In mai mult de jumatate din cazuri, dermatita atopica este ereditara si nu poti face nimic pentru a-ti proteja ingerasul. Totusi, exista si cazuri cand dermatita nu are cauze ereditare, iar mamica ar fi putut preveni afectiunea pielii la cel mic. Iata ce poti face pentru a preveni dermatita atopica:
1. aplica zilnic (dupa fiecare baita) o lotiune hidratanta
2. asigura-te ca bebe sta departe de parul de animale, polen si praf
3. nu folosi hainute din materiale sintetice si nu le spala cu detergenti care contin parfum
4. nu iti imbraca micutul prea gros sau cu haine prea stramte
5. asigura-te ca puiul tau are unghiutele taiate (isi poate irita pielea daca se scarpina cand are unghiile mari).
In concluzie, daca bebe prezinta simptomele de mai sus, inseamna ca sufera de dermatita atopica si ca trebuie sa mergeti imediat la medic. Acesta iti va consulta copilasul si ii va oferi tratamentul potrivit. Daca micutul nu are dermatita, acum stii cum o poti preveni, daca nu cumva acesta a mostenit o gena care sa ii declanseze afectiunea.

Related Posts

Comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole recente

Categorii Populare