Deschidere de stagiune la Teatrul Ion Creanga

Deschidere de stagiune la Teatrul Ion Creanga

0

Incepe noua stagiune teatrala; cea de-a patruzeci si noua, pentru Teatrul Ion Creanga, teatrul pentru copii, teatru intrat in constiinta multor generatii, azi ajunse la maturitate, si ca un univers al copilariei, spre care se intorc cu incantare. 

 

logo tic cu sitePe scena salii Rapsodia, stagiunea incepe cu mare veselie, in data de 14 septembrie, de la 11.00, cand are loc avanpremiera mult asteptata si dedicata copiilor cu varsta de peste 8 ani: “Renart Vulpoiul”. Spectacolul este inspirat dintr-un volum de povestiri, intitulat “Roman de Renart”, din Franta secolelor XII si XIII, si dramatizat de Constantin Dicu.

Reprezentatia aduce, in fata publicului spectator, povestea unei trupe de artisti care reimagineaza aventurile istetului vulpoi medieval, jucandu-se de-a teatrul in teatru. Imbinand, intr-o maniera ludica, parodiile muzicale si fabulele moralizatoare, “Renart Vulpoiul” se doreste a fi un spectacol distractiv, pentru copii si parinti deopotriva, o intalnire neconventionala cu teatrul, la granita dintre scena si regatul animalelor.

Regia: Constantin Dicu; Scenografia: Vladimir Turturica; Asistent scenografie: Anca Paslaru si Delia Ionescu; Coregrafia: Andrea Gavriliu; In distributie: Daniel Tudorica, Gabriel Vodnar/Oliviu Cristian Bughiu, Mirela Busuioc, Ilinca Atanasiu, Monica Florescu, Nicu Botezatu, Nicoleta Rusu, Marina Secasiu, Iuliana Costiniu, Marius Nanau, Voicu Hetel, Cristian Irimia.

In paralel cu spectacolele de la sala Rapsodia de pe str. Lipscani, Teatrul Ion Creanga organizeaza si o serie de ateliere de teatru si activitati educationale, precum cursurile ”Clubul Micului Actor”. Acestea au deja un renume bine construit si sunt apreciate de parinti, fiind coordonate de actrite cu experienta care, prin diverse tehnici specifice comunicarii artistice, creaza un mediu perfect pentru dezvoltarea imaginatiei copiilor, creativitatii si a abilitatilor de comunicare. Dedicate copiilor cu varsta cuprinsa intre 5 si 12 ani, exercitiile si jocurile propuse sunt special create pentru fiecare participant in parte, profesoarele tinand cont de personalitatea acestora. Inscrierile au inceput deja si vor tine pana luni, 16 septembrie.
Initiat in anul 2005, de catre Cornel Todea pentru Teatrul Ion Creanga, cea de-a IX-a editie a Festivalului International de Teatru pentru Copii „100, 1.000, 1.000.000 de povesti”, va avea loc in perioada 28 septembrie – 5 octombrie a.c. Evenimentul isi propune sa fie un program complex de educatie teatrala, culturalizare si formare a gustului estetic al celor mai mici spectatori, prin intermediul unui fapt de teatru: spectacole pentru copii, colocvii despre arta spectacolului, dezbateri si ateliere de teatru.

La evenimentul din aceasta toamna au fost selectate trupe profesioniste din tari precum: Marea Britanie, Belgia, Franta, Italia, Bulgaria, dar si din Romania. O mare parte dintre acestea au fost deja premiate la festivaluri renumite din strainatate. De altfel, organizatorii anunta ca in acest an isi vor largi spatiul de joc, cu reprezentatii ce vor fi sustinute la Teatrul de Comedie, Teatrul Odeon, Teatrul Excelsior, Teatrul Mic, Gradinita Miruna si Scoala Gimnaziala 186 “Elena Vacarescu”.

Organizatorii au creat o pagina de Facebook speciala pentru promovarea acestui eveniment:
Facebook/FestivalTeatrupentruCopii, iar programul va fi anuntat in curand, odata cu punerea in vanzare a biletelor si abonamentelor.
Drept activitate in are liber, cel mai curand ii veti putea intalni pe actorii Teatrului Ion Creanga intr-un spectacol interactiv ce va avea loc in fata Bancii Nationale Romane, de pe str. Lipscani, cu ocazia evenimentului Park(ing) Day, din data de 21 septembrie, ora 13.00.
Odata cu venirea toamnei, nu stati in casa, ci veniti sa descoperiti povestile copilariei impreuna cu Teatrul Ion Creanga!