Descopera excelenta în tratamentul infertilitatii cu Academia de FIV!

Descopera excelenta în tratamentul infertilitatii cu Academia de FIV!

academia-de-fiv

Picture 1 of 3

Columna Medical Center a lansat miercuri, 25 iunie 2014, ACADEMIA DE FIV, un proiect care atrage atentia asupra problemelor de infertilitate. Într-o Europa în care rata fertilitatii este sub rata de înlocuire a populatiei, Romania însasi înregistrand anul trecut un record negativ al natalitatii, comunicarea eficienta a specialistilor devine o prioritate.

Prima promotie de absolventi ai Academiei de FIV a avut ocazia sa afle informatii importante despre sanatatea reproductiva, cauze ale infertilitatii, tipuri de tratament si procesul complex din spatele unei proceduri de fertilizare in vitro. Partea practica nu a lipsit din programul de studiu, cursantii avand ocazia sa viziteze laboratorul de fertilizare si sa vada live cum specialistii Academiei de FIV contribuie la crearea unei noi vieti. Toate aceste subiecte, precum si multe altele, au fost reunite în cursul introductiv al Academiei, disponibil online la adresa www.academiadefiv.ro.

„În spatele statisticilor îngrijoratoare privind natalitatea si numarul de persoane care se confrunta cu problema infertilitatii, exista sute de povesti fericite ale unor cupluri care si-au vazut visul împlinit cu ajutorul specialistilor Academiei de FIV. Acest proiect are menirea de a gasi solutii si de a transforma parinti care se confrunta cu probleme de infertilitate în familii fericite, dar si de a educa publicul astfel încat sanatatea reproductiva sa devina o preocupare, un aspect al vietii care nu trebuie neglijat, ci tratat cu grija si atentie. Majoritatea ne dorim sa devenim la un moment dat în viata parinti, stim însa cat putem amana acest moment si cu ce riscuri? Va invitam sa pasiti alaturi de noi în Academia de FIV, locul în care întrebarile se transforma în raspunsuri, problemele în solutii si visele în realitate.” – a declarat Nicoleta Zamfir, director general Columna Medical Center.

Reusita unei proceduri de fertilizare in vitro se datoreaza experientei si priceperii echipei medicale, iar Academia de FIV a reunit 12 specialisti, printre care 3 din 5 embriologi seniori din Romania. De aceea, se bucura de o rata de succes de 43,8%, în conditiile în care rata de succes a procedurilor de reproducere umana asistata se situeaza la nivel european la aproximativ 33,8%. Pentru reusita acestora, Academia sustine o abordare pluridisciplinara personalizata, oferind acces la specialisti din diverse domenii, precum psihologi, endocrinologi sau nutritionisti, cu accent pe un stil de viata sanatos, fapt ce a atras sustinerea partenerilor de la frufru.

„În domeniul reproducerii umane asistate, legatura cu pacientul este una extrem de stransa. El vede în tine mai mult decat un medic, un halat alb gata sa îi puna un diagnostic. Vede un om în fata caruia îsi deschide sufletul si caruia îi spune acele probleme pe care de cele mai multe ori nu are curajul sa le împartaseasca nici celor mai apropiati prieteni. De-a lungul experientei mele am învatat ca drumul catre vise împlinite este posibil doar atunci cand esti alaturi de pacientii tai si în momente de deznadejde, dar si în momente de fericire, atunci cand bucuria lor devine si bucuria ta si atunci cand copilul pe care îl tin în brate a fost conceput si cu parti din sufletul si dedicarea ta.”, a povestit dr. Diana Cocei, medic primar obstetrica-ginecologie, embriolog senior.

_ _ _ _ _
Despre Columna Medical Center
Columna Medical Center este o clinica medicala pluridisciplinara precum si cel mai mare centru de fertilizare in vitro de pe teritoriul Romaniei, echipa sa reunind un numar de 12 specialisti în FIV si mai mult de 25 de medici cu experienta vasta în specialitati precum: obstetrica-ginecologie, urologie, dermatovenerologie, endocrinologie, psihiatrie/psihologie, neurologie, cardiologie, pediatrie, chirurgie generala, anestezie si terapie intensiva, hematologie, diabet si boli de nutritie.

Dotata cu aparatura de ultima generatie, cu echipamente de laborator unice pe teritoriul Romaniei si cu o echipa medicala cu experienta vasta în domeniul reproducerii umane asistate, centrul medical are drept scop diagnosticarea si solutionarea tuturor problemelor legate de infertilitate.
Informatii utile pe:
www.academiadefiv.ro, www.cmed.ro