Descoperire soc – spray-ul nazal cu oxitocina trateaza autismul

Descoperire soc – spray-ul nazal cu oxitocina trateaza autismul

0
autism (www.tattoodonkey.com)

autism (www.tattoodonkey.com)Chiar daca lumea prea dura a copiilor autisti pare sa nu le gaseasca nicio rezolvare, un grup de cercetatori au facut o descoperire cu adevarat revolutionara – un spray nazal cu oxitocina poate trata o asemenea boala.

Cu toate ca multi dintre noi ne-am dori sa cunoastem ce se petrece in lumea lor, in realitate este destul de greu sa patrunzi si sa le curmi universul pe care si l-au creat atat de puternic.

Cercetatorii au ajuns la concluzia ca oxitocina poate determina un comportament mai social, reusind astfel cat de cat sa ii integreze in societate, fiind denumita si hormonul fericirii.

Descoperirea a fost testata pe 13 persoane care sufereau de autism, demonstrand astfel efectele inhalarii nazale a oxitocinei. Dupa acest moment, toti cei testati au reusit sa desluseasca mai bine comportamentul uman, integrandu-se mai usor printre semenii lor.

In prezent, numarul persoanelor autiste este destul de mare si creste ingrijorator. Cu toate acestea, terapiile psihologice par sa nu reuseasca sa le darame barierele lumii in care traiesc.