Deshidratarea si consumul de apa al bebelusului

Deshidratarea si consumul de apa al bebelusului

0
copil care bea apa (www.purposeconsultant.files.wordpress.com)

copil care bea apa (www.purposeconsultant.files.wordpress.com)Atunci cand apa este eliminata din organismul bebelusului se poate produce cu repeziciune deshidratarea acestuia. De aceea, parintii se vad pusi in incurcatura si nu stiu cum anume isi pot obliga bebelusii sa consume apa si lichide.

Atunci cand copilul se deshidrateaza circulatia sangelui nu isi mai asigura traseul cu atata repeziciune. Bebelusii sunt considerati a fi cei mai expusi riscului deshidratarii intrucat metabolismul lor este usor diferit fata de cel al adultilor, pierzand mult mai usor apa din organism. Iar daca ne gandim la faptul ca rinichii nu conserva apa in aceeasi cantitate ca la un adult ne vom putea da seama cat de periculoasa este deshidratarea.

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

Cu toate acestea, specialistii sunt de parere ca bebelusul hranit la san nu mai are nevoie de apa suplimentara decat in momentul in care afara este foarte cald intrucat laptele matern contine o cantitate suficienta de apa.

Iar atunci cand alimentatia diversificata a fost deja introdusa este de preferat sa incercati copilul cu apa la un interval de minim doua ore. De asemenea, bebelusului mai mare de un anisor i se poate oferi o cantitate de apa de pana la 750 ml pe zi.
Fara comentarii

Lasa un comentariu