Despre sarcina la 20, 30 si 40 de ani

Despre sarcina la 20, 30 si 40 de ani

Daca, pe vremuri, mamele noastre vorbeau despre sarcina, la varsta de 20 de ani sau chiar mai putin, in timpurile de-acum, despre sarcina se vorbeste la 30 sau chiar 40 de ani. Specialistii spun ca nu exista nici un algoritm dupa care sa se calculeze varsta optima pentru a intemeia o familie si a face copii. La varsta de 20 de ani, de exemplu, ai putea avea mai multa energie, insa mai putina experienta de viata si mai putini bani. La 30 sau 40 de ani, vei fi mai stabila financiar, vei avea si suficienta experianta de viata, insa va fi mai greu sa ramai insarcinata.

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

Urmeaza sa vorbim in continuare despre sarcina la diferite varste.

Despre sarcina la 20-24 de ani

Aceasta perioada este una dintre cele mai fertile. Ciclurile sunt regulate, ovulele sunt eliberate aproape de fiecare data „la termen”. Cu toate acestea, intre 20 si 24 de ani exista doar 20% sanse de a ramane insarcinate in fiecare luna. Daca ai ramas insarcinata, ar trebui sa fii atenta la diabet. Studiile releva faptul ca femeile de 20 de ani prezinta jumatate din riscul celor de 40 de ani de a dezvolta diabet pe perioada sarcinii. Din punct de vedere emotional, femeile la 20-24 de ani vor da mai multa atentie aspectului fizic. Ele sunt foarte dedicate sotului, mai putin carierei, insa la aceasta varsta un copil s-ar putea sa sa le incurce socotelile. In ceea ce priveste riscul de avort, acesta este de 9,5%, cel mai mic decat in oricare alta perioada a vietii. Datorita calitatilor genetice, este mai putin probabil ca bebelusul sa dezvolte Sindromul Down, de exemplu. Sansele ca femeile sa nasca un bebelus cu aceasta boala sunt de 1 la 1,667 fata de 1 la 526 cum se intampla la femeile peste 35 de ani.

Despre sarcina la 25-29 de ani

Daca faci suficient de multa miscare la aceasta varsta vei avea o nastere usoara, iar corpul iti va reveni la forma maxima in scurt timp de la nastere. De asemenea, daca nasti cand ai 20 si ceva de ani ai un risc scazut de a dezvolta cancer la san sau cancer ovarian. In ceea ce priveste cariera, o femeie la varsta asta are cel mai probabil o cariera stabila, iar relatia cu sotul este destul de solida pentru ca un copil sa nu perturbe viata de familie.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.

http://sfatulparintilor.ro/sarcina/preconceptie/despre-sarcina-la-20-30-si-40-de-ani/
Fara comentarii

Lasa un comentariu