Doctorul Mihai Craiu, despre deschiderea școlilor: “Fără educație nu va exista nici economie, și nici sănătate, în viitorul apropiat”

Medicul pediatru Mihai Craiu susține că este important ca școala să înceapă. Închiderea prelungită a școlilor nu reprezintă o soluție pentru un viitor sustenabil.

Există modele aplicate în alte țări, care pot fi luate ca și reper de către România.

Într-o postare pe Facebook, pediatrul Mihai Craiu își expune motivele pentru care copiii trebuie să meargă la școala reală.

“M-a indemnat să mă gândesc, din nou, la cele care ar trebui făcute în aceste ultime 5 săptămâni care au mai rămas până la începerea școlii.

Copiii cei mai defavorizați ai României, la fel ca oriunde în lume, trebuie să meargă la școala reală. Din multe motive:
1. Pentru că ei nu vor avea acces la educație on-line indiferent de câte eforturi punctuale vor fi făcute. Aceste eforturi vor fi excepții ce confirmă regula.
2. Pentru că unii din acești copiii sărmani chiar au nevoie de “laptele si cornul” pentru alimentația zilnică.
3. Pentru că școala adevărată iți crește șansele să fii un om liber cu o profesie onestă.
4. Pentru că un copil mai mult în scoală înseamnă un copil exploatat mai puțin.

Este normal să ne fie frică. Este firesc să ne îngrijorăm in legatură cu viitorul apropiat, mai ales ca astăzi am ajuns la 20 de milioane de infectați cu noul coronavirus, în lume.

Dar soluții există si nu trebuie să le inventăm noi. Ci să ne uităm la alții si să aplicăm (cu ajustările necesare realităților românești) niște planuri coerente. Care să plece de la gradul de transmitere comunitară al SARS-CoV-2. Acolo unde exista sub 1 caz la o populație de 100.000 persoane se pot deschide școlile. Zic experții. Multe țari au realizat că inchiderea prelungită a școlilor nu reprezintă o soluție pentru un viitor sustenabil.

Fără educatie nu va exista nici economie, și nici sănătate, in viitorul apropiat.”

Related Posts

Comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole recente

Categorii Populare