Eckhart Tolle: Exercițiu zilnic, pentru a practica starea de prezență

Îți dorești să fii mai prezent în viața ta? Câteodată poate fi provocator! Însă cu ajutorul acestui exercițiu practic ai șanse foarte mari să-ți îmbunătățești vizibil calitatea vieții.

E greu să rămâi conștient în aceste timpuri dificile, însă cu ajutorul învățăturilor autorului bestseller-ului Puterea Prezentului, Eckhart Tolle, poți avea o viață mai bună.

Eckhart Tolle este unul dintre cei mai influenți învățători spirituali al timpurilor noastre.

Majoritatea oamenilor nu trăiesc cu adevărat în prezent, având senzaţia că momentul următor este mai important decât cel actual. Iar Tolle ne arată că dacă alegem să trăim în prezent, ne dăm şansa de a avea o viaţă fericită.

Iată în ce constă exercițiul tău pentru prezență și conștientizare:

Este un exercițiu care necesită doar un pic din timpul tău și aproape nici un efort – prin urmare îl poți aplica și de câteva ori pe zi!

Primul pas

Ia-ți telefonul si setează 3 alarme pe zi în care să te verifici. Dacă nu vrei să-ți setezi alarma pe telefon și vrei să o faci intuitiv, momente bune ar fi atunci când ești blocat în trafic sau când trebuie să stai la coadă, de exemplu.

Inspiră profund!

În acest moment, inspiră profund și încet. Și mă refer la o inspirație profundă până în punctul în care plămânii tăi sunt plini cu aer. Oprește-o un moment. Simte-ți tălpile, picioarele, brațele, pieptul, gâtul, capul – dacă circumstanțele permit, poți să-ți închizi și ochii pentru acest moment. Devin-o din nou conștient de tine în totalitate. Simte energia din interiorul tău și din jurul tău.

Ce gânduri ai?

Observă-ți gândurile și emoțiile și devino conștient că ești chiar aici, în acest moment. Devino conștient că viața ta se întâmplă doar aici, chiar acum, în acest moment prezent – și că proiecția ta mentală asupra viitorului sau a trecutului sunt doar imagini în mintea ta și nu sunt realitatea. Nu există altceva decât momentul prezent… tu ești aici. Tu ești în momentul de acum. Tu ești în siguranță. Poți să te relaxezi.

Realizează că orice dubii sau îngrijorări sunt doar gânduri ale tale. Reamintește-ți că tu nu ești gândurile tale. Și tu nu ești emoțiile tale. Esența ta reală este cu mult mai mult decât atât. În cazul în care simți că ceva te îngrijorează întreabă-te: ce “problemă” ai chiar cum…cum te faci să suferi în acest moment? Care este problema “chiar acum”? Nu peste cinci minute, nu mâine sau săptămâna viitoare. Ce este greșit cu acest moment? Probabil vei observa că nu este nimic în neregulă cu acest moment!

Foto Pixabay

Related Posts

Comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole recente

Categorii Populare