Ecografia 3D

Ecografia 3D

0
ecografia 3D

ecografia-3d

Picture 1 of 2

Efectuarea ecografiei 3D in sarcina devine una dintre cerintele obligatorii ale gravidei. In acest mod, aceasta se va putea convinge de sanatatea fizica si organica a bebelusului din burtica.

Ecografia 3D in sarcina reprezinta una dintre cele mai importante analize in timpul unei sarcini. In acest mod se vor putea depista din timp anumite malformatii congenitale, precum spina bifida. De asemenea, acest tip de ecografie va reusi sa evalueze bebelusul din punct de vedere organic, reusind astfel sa linisteasca temerile parintilor.

Cu toate ca face parte din categoria investigatiilor medicale scumpe, ecografia 3D merita facuta mai ales din punctul de vedere al impactului emotional pe care reuseste sa il transpuna parintilor. Chiar daca importanta acestuia depaseste impactul emotional pentru tinerele mamici sunt importante primele imagini mai clare cu bebelusul.

Clinicile medicale specializate in acest tip de ecografii reusesc sa transpuna parintilor imaginile bebelusului lor inca din primele saptamani de viata. De aceea, este indicat ca efectuarea ecografiei 3D sa fie realizata cu aparatura performanta care sa reuseasca sa depisteze orice problema de sanatate a bebelusului.

Chiar daca exista voci care considera ca ecografiile in sarcina sunt nocive, in realitate studiile realizate in acest domeniu contesta acest lucru. Indiferent de regularitatea cu care sunt efectuate, acestea raman la fel de importante reusind astfel sa vegheze la sanatatea bebelusului.

In cazul depistarii unor anomalii ale fatului, gravida nu va trebui sa considere acest lucru un capat de lume. De regula cele mai multe probleme se pot rezolva din timpul sarcinii. Dupa nastere, performanta medicilor reuseste sa corecteze ceea ce nu s-a putut face in timpul sarcinii. In cazul in care malformatia este una destul de grava, medicii pot recomanda intreruperea sarcinii sau declansarea unei nasteri premature in asa fel incat gravida sa fie ferita de impactul emotional pe care l-ar putea avea in cazul in care bebelusul s-ar naste cu probleme grave de sanatate, irecuperabile.

Foto: http://natisan.ro / http://www.hijosymadres.com

Articole similare