Efectele terapeutice ale sarii pentru intreaga familie

salina acumAstmul bronsic sau bronsita cronicate poate transforma dintr-un simplu turist iubitor de noi si noi aventuri într-un cautator de remedii cat se poate de practice ale suferintelor tale, salina fiind unul dintre ele.

Fiecare dintre noi am coborat macar odata in viata alaturi de parinti ori profesori în salina, în dedesubturile pline de curiozitati si terapii ale pamantului sarat, traind o experientainedita, într-o încapere plinade lumini, forme ciudate, culori diferite cu aer încarcat de mirosul sarii – toate putandu-te face bine, avand proprietati terapeutice nemaîntalnite, tratand ceea ce nici macar medicii nu au putut safaca– astmul bronsic ori alte afectiuni ale sistemului respirator.

Chiar si asa, pentru îmbunatatirea starii de sanatate este indicat sa ai recomandarea medicilor, coborarea în adancuri putand ajunge safie periculoasa pentru cei necunoscatori ori pentru cei mai mici dintre pacienti.

„Efectul sarii asupra ameliorarii starii de sanatate este hotarator, speleoterapia fiind utilizata in întreaga lume pentru recuperarea pacientilor cunoscuti a fi suferinzi de astm bronsic, bronsite cronice, sinuzite si chiar dermatite alergice. Cu toate acestea, nu toate minele saline si nici toate camerele haloterapeutice poseda factori terapeutici sau aceiasi calitate a factorilor de mediu care sa permita utilizarea lor în scopuri speleoterapeutici. Pot exista situatii în care speleoterapia sanu reprezinte un remediu pentru bebelusii bolnavi de astm bronsic, bronsite ori alergii ale cailor respiratorii superioare, existand multe mine saline în care nu se permite intrarea cu copii pana la varsta de 5-6 ani. În astfel de cazuri se utilizeaza haloterapia în camere/spatii la suprafata cu mediu salin, aprobate de Ministerul Sanatatii pentru scopuri medicale”, a precizat dr. Iuri (Gheorghe) Simionca, cercetator stiintific în cadrul Institutului de Balneologie Bucuresti.

O alta metoda de imbunatatire a starii de sanatate este purificatorul de aer cu filtru salin care îmbina efectele benefice ale salinoterapiei si haloterapiei (prin actiunea aerosolilor uscati de sare) cu confortul casei tale. În acest mod, nu va mai trebui sa va deplasati în zonele cu aer sarat, microclimatul prielnic tratamentelor putand fi adus in locuinta proprie, beneficiind în familie de toate aceste efecte.

Cu ajutorul acestui aparat, organismul isi stimuleaza imunitatea si devine mai rezistent la imbolnaviri. Pe termen lung scade frecventa administrarii medicamentelor si implicit se reduce riscul aparitiei rezistentei la anumite antibiotice sau reactiile nedorite la alte substante. Acesta actioneazaprin trecerea permanenta a aerului printr-un strat de sare de minerealizand un continut discret, dar permanent, de aerosoli în spatiul ambiental, modificand ionizarea aerului. Acest procedeu extrem de simplu nu implica sub nicio forma administrarea de medicamente sau suplimente, imobilizari la pat sau regimuri alimentare. Scade intensitatea crizelor de sufocare, numarul trezirilor nocturne si tusea matinala in astmul bronsic.

Related Posts

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole recente

Categorii Populare