Eliminarea excesului de bilirubina din organismul nou-nascutului

Eliminarea excesului de bilirubina din organismul nou-nascutului

0
nou-nascut

nou-nascut

Picture 1 of 2

Eliminarea excesului de bilirubina imediat dupa nastere reprezinta o etapa obligatorie in viata oricarui nou-nascut. De regula, imediat dupa nastere bilirubina este eliminata de organismul nou-nascutului mult mai greu decat ne-am inchipui, fiind o etapa cu adevarat lenta. Un astfel de lucru se concretizeaza prin icterul fiziologic.

De cele mai multe ori icterul fiziologic al nou-nascutului apare ca fiind o imposibilitate a organismului de a elimina bilirubina. Excesul de bilirubina este destul de mare in perioada sarcinii si tocmai de aceea dupa nastere nou-nascutul va trebui sa incerce sa o elimine. Este o etapa perfect normala, eliminarea acesteia avand loc dupa o perioada care poate dura intre 3 si 30 de zile.

In cazul in care bilirubina este eliminata mai greu, depasindu-se astfel perioada de normalitate de 30 de zile, nou-nascutul se confrunta cu icterul prelungit ce necesita supravegherea medicului specialist si efectuarea investigatiilor de specialitate. De cele mai multe ori o asemenea stare este eliminata cu ajutorul unei medicatii corespunzatoare, evitandu-se astfel ca starea de sanatate a nou-nascutului sa fie pusa in pericol.

Foto: http://www.kidz.ro / http://www.kidz.ro