Exista viata sexuala dupa aparitia bebelusului?

Exista viata sexuala dupa aparitia bebelusului?

0

Sa-ti regasesti viata sexuala dupa sarcina si nastere este un lucru esential pentru buna armonie a cuplului. Dar nu este intotdeauna un lucru usor.

Relatia cu partenerul

Sa te simti mai putin atractiva dupa nasterea copilului este ceva des intalnit, chiar mai des decat iti inchipui. Kilogramele in plus, oboseala si starea de bulversare provocate de nastere iti pot zdruncina serios moralul. Trebuie sa te repui pe picioare, incet, dar sigur. Important este sa comunici cu partenerul tau, deoarece codurile sexuale care functionau inainte, cand erati doar voi doi, nu mai sunt acum neaparat operative.

Daca esti constienta de imaginea ta, risti sa te simti mai putin seducatoare. Acest mod de gandire il poate indeparta pe partener, care are poate un alt punct de vedere. Dar, de cele mai multe ori, parerea lui nu este luata in seama. Cuvantul cheie in aceasta situatie este comunicarea. Partenerul tau detine un rol important pentru te face sa te simtiti din nou dorita.

Nasterea unui copil da peste cap echilibrul cuplului. Ceea ce se intampla cu parintii nu este intotdeauna usor. Este vorba de o disciplina a cuplului destul de complexa, mai ales atunci cand intra in schema si mama soacra, venita sa aiba grija de bebelus. In aceasta situatie noua, dar destul de des intalnita in familiile din Romania, este nevoie ca voi, cuplul, sa va restabiliti sexualitatea. Pentru aceasta cea mai buna cale este tot comunicarea deschisa cu partenerul.

Relatia cu copilul

Sa devii mama implica o profunda transformare psihica. Sunt anumite tinere mame care fuzioneaza perfect atat cu bebelusii lor, cat si cu partenerii lor, pe care ii vad dintr-o data mai degraba in postura de tati decat in cea de iubiti. Maternitatea poate oferi un altfel de contact fizic si senzual cu bebelusul, incat anumite femei nu mai simt nevoia de afectiune din partea partenerului. Ramane doar sa eviti sa-l pui pe sotul tau in competitie cu bebelusul. 

Un mic sfat pentru mame: este perfect normal sa fiti în totalitate axate pe copil. Cu toate acestea, dupa 15 de zile, puteti începe sa va reluati viata sociala, sa va intalniti cu prietenele, sa iesiti in oras etc. Este foarte important acest lucru pentru a regasi femeia din tine.

Articole similare