Festivalul International al Teatrului de Animatie va asteapta la cea de-a doua...

Festivalul International al Teatrului de Animatie va asteapta la cea de-a doua saptamana

0

Spectacolele de teatru atat din Romania (Bucuresti, Constanta, Alba Iulia, Iasi, Sibiu, Galati, Cluj Napoca) cat si din strainatate (Hong Kong-China, Polonia, SUA, Croatia, Bulgaria, Germania, Italia) va invita sa intrati in frumoasa lume a povestilor si sa faceti cunostinta cu minunatele personaje.

Afis FESTIVAL 2013 v2O sectiune importanta a acestui festival o constituie conferintele sustinute de personalitati din lumea culturala atat din tara cat si din strainatate menite sa analizeze si sa dezbata situatia teatrului de profil din lume, sa faca o analiza a produsului cultural romanesc si sa gaseasca solutii pentru integrarea acestuia pe piata internationala.

Thomas Lang, presedinte ASSITEJ Germania, regizor de teatru si lector universitar va face observatii privind teatrul pentru copii si tineret in Europa zilelor noastre, in conferinta sustinuta joi 21 noiembrie, la orele 19.30.

Atelierele educative “Aici-Acolo” care vor avea loc tot joi, de la orele 12.00 vor fi sustinute de Asociatia pentru Teatru si Origami in Romania si reprezinta un program de introducere concreta a universului intercultural in lumea copiilor (3-11 ani) apeland la cele 5 simturi. Programul este creat de Eugenia Barbu si realizat de A.C.T.O.R.
Actorul Adrian Lefter invita toti curiosii sambata, 23 noiembrie, la orele 13.00 in foyer-ul teatrului, la un Workshop care se adreseaza prichindeilor dar nu numai pentru a-i invata, cu ajutorul baloanelor, sa dea nastere diferitor personaje.

Aflat sub motto-ul ”Construim poduri. Trecem granite”, Festivalul International al Teatrului de Animatie „BUCURII PENTRU COPII. SPECTACOLE DE COLECTIE” este realizat impreuna cu Primaria Municipiului Bucuresti, Consiliul General al Municipiului Bucuresti, Ministerul Culturii, ASSITEJ Romania si UNIMA Romania si are scopul de a aduce in atentia publicului roman diferite stiluri ale teatrului de animatie si ale teatrului vizual din lume.

In perioada 14-24 noiembrie, in cele 7 locatii ale festivalului (Teatrul Tandarica, Institutul Francez, Grand Cinema Digiplex, Scoala nr.45, Spitalele de copii Grigore Alexandrescu si Marie Curie, dar si la Pavilionul Romexpo – in cadrul Targului International GAUDEAMUS) vor avea loc peste 70 de evenimente dedicate celor mari si celor mici (spectacole de teatru, spectacole-lectura, workshop-uri, lansari de carte, expozitii si conferinte) din 10 state (Anglia, Bulgaria, Croatia, Franta, Germania, Hong Kong-China, Italia, Polonia, SUA, Romania).

Programul festivalului il gasiti aici: http://teatrultandarica.ro/festival.html