Film de Oscar la Noaptea Cartilor Deschise 2016!

Film de Oscar la Noaptea Cartilor Deschise 2016!

0

Anul acesta, la cinematograful in aer liber de la Noaptea Cartilor Deschise, vedem impreuna un film de Oscar!

Sambata, 23 aprilie, de la ora 19, in Parcul Lumea Copiilor din Tineretului, va asteptam cu mii de carti cadou, spectacol de statui vivante si o ecranizare de zile mari. Filmul pe care vi-l propunem este Podul Spionilor, in regia lui Steven Spielberg, cu Tom Hanks in rolul principal, Alan Alda si Mark Rylance in roluri secundare, rol secundar pentru care acesta din urma a si primit premiul Oscar si premiul Bafta in 2016. Filmul a avut premiera cinematografica la sfarsitul anului trecut si a fost lansat in format Blu-Ray si DVD in luna martie 2016. Proiectia filmului se va face pe un ecran gonflabil de mari dimensiuni, intr-o zona special amenajata cu scaune.

Printre cartile  pe care le vom oferi cadou participantilor se va afla si volumul Podul spionilor de Giles Whittell, aparut la Editura Litera in colectia Bestseller, care are la baza acelasi adevar istoric ca si filmul propus pentru proiectie: locul unde s-a intamplat  primul si cel mai celebru schimb de prizonieri dintre Est si Vest de dupa al Doilea Razboi Mondial.

Cele 10 000 de carti oferite gratuit in cadrul evenimentului reprezinta o selectie a celor mai bune romane din colectiile consacrate ale Editurii Litera: Invierea de Lev Tolstoi, Educatia sentimentala de Gustave Flaubert, Anii de Virginia Woolf, Oameni din Dublin de James Joyce, Olive Kitteridge de Elizabeth Strout, Portret al artistului la tinerete de James Joyce, Petrecerea de Halloween (Hercule Poirot) de Agatha Christie, America de Franz Kafka, Hannibal de Nic Fields, Gentiane de Cella Serghi, Inaltimea sa, sotia mea de Victoria Alexander, Indragostita de sotul potrivit de Victoria Alexander, Imperiul pierdut de Clive Cussler, Mostenirea Stonehenge de Sam Christer s.a.

Cartile pentru copii isi asteapta si ele micii cititori pasionati: carti Disney cu Winnie de Plus, Doctorita Plusica, Regatul de Gheata etc., dar si povesti romanesti precum Amintiri din copilarie de Ion Creanga sau Doi feti cu stea in frunte de Ioan Slavici s.a.

Facebook Eveniment  Facebook  Editura Litera  Instagram Editura Litera