Fiorii dragostei in adolescenta si controlul parintilor

Fiorii dragostei in adolescenta si controlul parintilor

0
cuplu

cuplu

Picture 1 of 2

In adolescenta este inevitabil sa nu simti fiorii dragostei. Mai mari sau mai mici, fiecare copil devenit adolescent resimte dragostea intr-un mod diferit, destul de intens.

Tocmai pentru a preintampina o drama in viata adolescentului parintii vor trebui sa se implice si sa afle cat mai multe detalii despre aceste sentimente ale copilului lor. Atunci cand consideri ca propriul copil s-a maturizat indeajuns de mult incat sa manifeste anumite sentimente de atractie fata de sexul opus lui este momentul sa fii deschis si sa ii vorbesti din ce in ce mai mult in calitate de parinte.

Cu toate ca fiorii dragostei sunt normali incepand cu varsta de 15-16 ani, nu toti parintii pot intelege de ce copilul lor a ajuns sa se indragosteasca, incercand astfel sa ii demoralizeze si chiar sa le interzica sa se indragosteasca. Un lucru destul de neplacut, din acest moment adolescentul nefacand altceva decat sa se ascunda de parinti atunci cand se afla in cautarea dragostei, putand astfel comite numeroase erori. Un asemenea comportament este destul de frecvent, tinand cont de conflictul de idei dintre generatii. Chiar si asa, parintii ar trebui sa tina cont de faptul ca ritmul de crestere este cu totul diferit fata de cel de acum mai bine de 20 ani, in vremea in care si ei, la randul lor erau adolescenti.

Iata cum ar trebui sa se comporte parintii atunci cand au aflat ca adolescentul resimte fiorii dragostei:

  • Sa incerce sa vorbeasca din ce in ce mai mult cu copilul si sa afle cat mai multe detalii despre persoana de care s-a indragostit;
  • Ii poti sugera sa iti faca cunostinta cu partenerul – in acest mod te vei putea convinge de personalitatea sa;
  • Incearca sa ii sugerezi sa se concentreze si asupra temelor intrucat scoala si dragostea sunt doua lucruri importante care nu ar trebui sa se suprapuna si nici sa se elimine reciproc;
  • In cazul in care este posibil, poti incerca sa ii cunosti parintii partenerului/partenerei copilului tau;
  • Profita de o clipa de neatentie si citeste-i mesajele de pe telefonul mobil sau de pe mail. In acest fel vei putea observa ce influenta are partenerul asupra copilului tau adolescent.

Foto: http://www.libertatea.ro / http://2.bp.blogspot.com