Fracturile in timpul sarcinii

Fracturile in timpul sarcinii

0
gravida la schi (http://lh4.ggpht.com)

gravida la schi (http://lh4.ggpht.com)In perioada celor noua luni de sarcina este indicat sa incerci sa stai cat mai departe de alunecus, mai ales daca sarcina este la un stadiu destul de avansat.

Intrucat ne aflam in anotimpul rece, medicii avertizeaza gravidele sa se fereasca de fracturi sau de alte evenimente nedorite in timpul sarcinii, cel mai indicat fiind, dupa opinia specialistilor, ca gravidele sa stea in casa atunci cand este pericolul sa alunece, fiind un strat mai mare de zapada.

De asemenea, arsurile sau plagile mai mari vor dauna cu siguranta atat mamei, cat si bebelusului din burtica, putand produce adeseori chiar avort spontan sau nastere prematura. Pe parcursul celor 40 de saptamani orice afectiune generata de o astfel de neglijenta va putea dauna dezvoltarii normale a fatului.

De aceea, este indicat sa incercati sa evitati locurile cu zapada prea mare, gheata, dar si locurile aglomerate. Atunci cand frecventati locuri cu un numar mai mare de oameni riscul de infectare cu diversi virusi este destul de ridicat. Si de aici pana la transmiterea virusului prin placenta fatului nu mai este decat un singur pas. In plus, in cazul unor alunecari, lovitura poate sa fie destul de mare fiind resimtita de cel mic.

Este posibil ca o lovitura prea puternica sa genereze moartea fatului si de aceea este indicat sa incercati sa ajungeti imediat la medicul specialisti in vederea efectuarii unei ecografii. Cu siguranta, nu orice lovitura il poate afecta intrucat acesta se afla intr-o cavitate care ii asigura protectie maxima. Dar, daca mama va fi si ea destul de puternic lovita este posibil sa sufere si bebelusulul.

Ridicarea unor greutati in tot acest timp va putea genera riscul de avort spontan sau de nastere prematura. De aceea, incercati sa evitati sa ridicati mai mult de 4-5 kilograme. Atunci cand mergeti la cumparaturi solicitati-i partenerului sa va insoteasca intrucat nu doriti sa va expuneti unor astfel de riscuri si nici sa nu puneti sanatatea fatului in pericol.

In cazul in care v-ati fracturat o mana sau un picior, dupa vizita la medicul ortoped este indicat sa mergeti imediat la medicul ginecolog. Acesta va va putea conforma medicatia data de ortoped sau din contra, o poate modifica. Medicamentele antiinflamatoare sau anticoagulante nu vor putea fi administrate decat cu recomandarea obstreticianului.