Fumatul in adolescenta incetineste activitatea cerebrala

Fumatul in adolescenta incetineste activitatea cerebrala

0
adolescenta care fumeaza (www.olegvolk.net)

adolescenta care fumeaza (www.olegvolk.net)Daca privim statisticile din ultima perioada, ne vom putea da seama ca fumatul in adolescenta atrage anual aproape 500.000 de decese. De aceea, fumatul in adolescenta va putea incetini activitatea cerebrala, fiind contraindicat intrucat poate conduce catre afectiuni destul de grave -dependenta si chiar incetinirea activitatii craniene.

Potrivit studiilor, persoanele care fumeaza incepand cu anii pubertatii vor avea parte de un deficit de atentie si de concentrare destul de mare. Intr-un cuvant, fumatul in adolescenta va incetini activitatea cerebrala. In studiu s-a incercat sa se faca o comparatie intre capacitatile intelectuale ale persoanelor care fumeaza cu cele ale nefumatorilor. Din studiu a reiesit ca un adolescent care fumeaza si a devenit dependent de nicotina va avea anumite functii intelectuale vizibil slabite comparativ cu cel care nu fumeaza. Asa ca, fumatul va afecta in mare parte activitatea craniana.

Studiul a fost efectuat pe un numar de 50 de persoane, din care jumatate erau fumatoare, iar restul nefumatoare, avand varsta cuprinsa intre 15 si 21 de ani. Inainte de a porni la drum, expertii au incercat sa observe care este nivelul de nicotina ce se regasea in interiorul organismului fiecaruia.

Concluzia testului a fost una spectaculoasa – cei care fumau aveau o activitate a cortexului cerebral prefrontal mult mai inceata decat cei care nu fumau, ceea ce inseamna ca fumatul in timpul adolescentei a determinat o incetinire a activitatii cerebrale a organismului.

In acest fel, tinerii fumatori nu se vor mai putea concentra la fel de bine in toata perioada adolescentei si nici nu vor putea fi capabili sa faca fata unor decizii importante.