Gasiti timp pentru voi

Gasiti timp pentru voi

Desi bebelusul a intregit familia, voi doi inca mai aveti nevoie de timp petrecut impreuna ca si cuplu, pentru a pastra relatia puternica. Vietile voastre sunt mai ocupate acum, si cea mai buna cale de-a a gasi timp pentru voi este sa planuiti o escapada.

Intalniti-va o data pe saptamana

Stabiliti o intalnire saptamanala, in oras, numai voi doi, pentru a vedea un film sau doar pentru a lua cina si a sta de vorba. Poti ruga fie o persoana din familie sa aiba grija de bebelus pe timpul celor cateva ore cat sunteti plecati, fie sa angajati o bona. Daca aranjati ca intalnirea sa aiba loc dupa ce bebe adoarme, va fi totul mult mai usor.

Bineinteles, daca nu aveti posibilitatea de a lasa pe cineva cu bebe cat voi iesiti in oras, ia in calcul ca dupa ce adoarme puiul, sa petreceti timp impreuna. Pastreaza cel putin 20 minute zilnic doar pentru a sta de vorba, pentru a afla cum a fost ziua fiecaruia dintre voi. Puteti face asta chiar si cand va spalati pe dinti sau cand faceti dus, inainte de culcare.

In week-end iesiti la plimbare in familie, vizitati un parc sau un muzeu. Chiar si o scurta plimbare in aer liber in timp ce micutul sta in carucior, va poate face bine. Foloseste-ti creativitatea si de fiecare data cand gasesti un pic de timp liber, lasa-i un mesaj partenerului tau, astfel incat sa stie ca te gandesti la el. Seara, dupa ce bebe s-a culcat, puteti sa jucati carti, un board game sau orice altceva va face placere. Este esential sa nu uitati ce cel mai frumos cadou pe care i-l puteti face copilului vostru este buna relatie dintre voi doi.

Sfaturi pentru proaspetii parinti

Pe masura ce intri in aceasta era a familei, te va ajuta sa te focusezi pe ceea ce este important, cu atat mai mult in primele luni, care este considerata cea mai grea perioada. La inceput te va deranja ca nu ai apucat sa faci patul, dar una peste alta, nu este atat de important. Cu cat devii mai felixibil ca parinte apropos de ce trebuie facut si cand, cu atat mai relaxat vei fi.

Pentru ca amandoi sa fiti la zi cu treburile casei care trebuie indeplinite, faceti o lista si impartiti indatoririle. Pentru taskurile care consuma cea mai multa energie, precum hranirile in timpul noptii, faceti ture (in cazul in care cel mic este hranit cu lapte formula). Daca amandoi mergeti in aceeasi directie, vei constata ca nu se va frustra nimeni si nu va fi doar unul singur cel care a facut toata treaba.

Asigura-te ca realizezi si ceea ce merge bine. Felicitati-va reciproc pentru realizarile avute. Un proaspat parinte are nevoie sa auda ca ceea ce face este bine, sa i se reaminteasca faptul ca se descurca bine si sa observe ca tot efortul depus nu ramane neobservat. Pana la urma telul este de a avea o familie unita, fericita si sanatoasa.

Incearca sa afli care sunt parerile si sentimentele celuilalt vis-a-vis de un anumit lucru sa-i identifici nevoile. Daca partenerul tau a avut o zi mai grea, ofera-te sa te ocupi tu de bebe, astfel incat sotul sau sotia sa se relaxeze in baie sau pur si simplu sa se odihneasca timp de o ora. Si nu uitati sa va bucurati de timpul petrecut cu bebelusul vostru – va creste mai repede decat va veti da voi seama.