”Generozitate prin arte”, vernisaj caritabil la Galeria Romniceanu

”Generozitate prin arte”, vernisaj caritabil la Galeria Romniceanu

0

Afis Generozitate prin arteMarti, 3 decembrie, la ora 19:30, la Galeria Romniceanu are loc vernisajul expozitiei ”Generozitate prin arte”, dedicata acceptarii si sustinerii copiilor cu nevoi speciale. Galeria Romniceanu se afla pe Str. Grigore Romniceanu, nr. 27, sector 5, Bucuresti.

Lucrarile expuse sunt realizate tot de copii, cu varste intre 5 si 16 ani, sub indrumarea artistei Mariuca Stanciu, care a dorit prin aceasta actiune sa ii invete pe cei mici despre grija si atentie fata de cei diferiti, despre toleranta si egalitate.
Expozitia cuprinde picturi in ulei, acuarela si grafica, cu tematici diverse.
Suma stransa in urma vanzarii tablourilor va fi donata asociatiei Impreuna Pas cu Pas, pentru programul ”Impreuna la scoala” care ofera sprijin specializat copiilor cu nevoi speciale pentru a se integra la scoala si a deveni autonomi. Evenimentul marcheaza Ziua Internationala a Persoanelor cu Dizabilitati.

Sunt asteptati toti cei care apreciaza spiritul creativ al celor mici si vor sa retraiasca momentele copilariei, oferindu-le in acelasi timp sprijin copiilor cu nevoi speciale.
“Aceasta expozitie a fost gandita ca o lectie despre toleranta si acceptare a celor care nu sunt la fel ca noi. Copiii trebuie sa invete sa ii respecte pe cei cu nevoi speciale, sa fie buni si sa ii ajute. Este o expozitie de la suflet de copil catre suflet de copil. In lumea artelor nu mai conteaza deosebirile dintre oameni, pentru ca este o lume a frumosului, a imaginatiei si a libertatii.”, afirma artista Mariuca Stanciu.

“Ne bucuram ca exista astfel de initiative, de constientizare a nevoilor copiilor cu diverse forme de tulburari de dezvoltare si ca arta ne uneste pe toti. Le multumim micilor artisti care au realizat lucrarile, cu gandul la cei mai putini norocosi decat ei. Speram ca aceste lucrari sa fie apreciate de un numar cat mai mare de persoane.”, spune Nicoleta Burlacu, presedintele asociatiei Impreuna Pas cu Pas.
Facebook event: https://www.facebook.com/events/223053187867595/