Grădiniţele, şcolile şi liceele devin locuri mai sigure!

Grădiniţele, şcolile şi liceele devin locuri mai sigure!

0
sala de clasa (www.exclusivnews.ro)

sala de clasa (www.exclusivnews.ro)Gradinitele, scolile si liceele devin locuri mai sigure in sectorul 6 al Capitalei. Primăria Sectorului 6 inaugurează sistemul centralizat de supraveghere video pentru unităţile de învăţământ.

Implementarea proiectului se realizează prin Direcţia Generală de Poliţie Locală Sector 6, în baza Hotărârii de Consiliu Local al Sectorului 6 nr. 164/30.09.2010.

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

Pentru prevenirea şi combaterea fenomenelor infracţionale din cele 63 unităţi de învăţământ existente pe raza Sectorului 6, dar si pentru ca gradinitele, scolile si liceele sa devina locuri mai sigure adoptarea acestui sistem a devenit imperioasă.

Sistemul centralizat de supraveghere video dispune de 126 camere video performante, câte două pentru fiecare unitate de învăţământ, care vor împânzi zonele de acces în grădiniţele, şcolile şi liceele din Sectorul 6.

Sistemul de supraveghere video propus prevede monitorizarea perimetrală a unităţilor de învăţământ pentru a preveni, transformandu-le in locuri sigure:

  • accesul în incinta unităţilor de învăţământ a persoanelor neautorizate sau cu alte scopuri;
  • consumul de alcool şi alte stupefiante în incinta unităţilor de învăţământ;
  • folosirea armelor albe sau de foc;
  • asigurarea unui climat civic corespunzător pentru buna desfăşurare a actului de învăţământ.

Efectul va fi crescut prin intervenţia promptă a echipajelor Poliţiei Locale Sector 6 în momentul detectării unui eveniment, intervenţia fiind coordonată pe baza informaţiilor culese cu ajutorul camerelor video.

Implementarea Sistemului de supraveghere video pentru unităţile de învăţământ din Sectorul 6 prezintă următoarele avantaje:

  • reduce cheltuielile cu agenţii angajaţi pentru menţinerea securităţii zonei;
  • asigurarea supravegherii 24/7/365;
  • poate asigura dovezi materiale necesare organelor abilitate, în cazul în care sunt evenimente în zona supravegheată.

“Am dispus implementarea acestui proiect pentru ca gradinitele, scolile si liceele să devină locuri mai sigure, unde elevii să fie feriţi de pericolele existente. Sistemul de supraveghere îşi propune să monitorizeze, 24/24h, perimetrul instituţiilor de învăţământ pentru a preveni şi combate fenomenele infracţionale”, a declarat Primarul Sectorului 6, Cristian Constantin Poteraş.

 
Fara comentarii

Lasa un comentariu