Greseala tinutului bebelusului in brate

Greseala tinutului bebelusului in brate

bebelus in brate (http://3.bp.blogspot.com)

bebelus in brate (http://3.bp.blogspot.com)Adesea, atunci cand ne gandim sa ne tinem bebelusul in brate nu suntem constienti de cat de mult ii poate afecta capacitatea de a dormi pe timpul noptii si de a plange.

Potrivit unui studiu realizat recent, un bebelus care este tinut in brate mai mult de 15 ore pe zi va plange neincetat pe timpul noptii, pe cand cei care erau tinuti in brate mai putin plangeau intre pana la varsta de 2 luni de viata. Cu toate acestea, gasirea unei solutii alternative poate deveni destul de benefica atat pentru voi, in calitate de parinti, cat si pentru bebelus.

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

Studiul a avut la baza un esantion bazat pe 275 de bebelusi in care parintii ii tratau diferit pe fiecare dintre acestia. Astfel, primul grup a optat sa ii tina in brate mai mult de 80% din timp, al doilea grup reuseau sa isi tina bebelusii in brate circa 8 ore pe zi, iar al treilea grup ii tineau circa 10 ore pe zi.

Din studiu a reiesit faptul ca cei mai afectati bebelusi atat in ceea ce priveste plansul, cat si programul de somn sunt cei care au facut parte din al doilea grup.

Cu toate acestea, indiferent de comportamentul parintilor, bebelusii reusesc sa planga destul de mult pana ce vor reusi sa se exprime prin  cuvinte. Prin plans acestia isi expun pe larg sentimentele, dar si nevoile esentiale ale vietii. Totodata, colicii din primele saptamani de viata pot conduce de cele mai multe ori catre un plans neincetat pe toata aceasta perioada.

In ceea ce priveste adaptarea la un program de somn pe timpul noptii, s-a constatat ca bebelusii care sunt tinuti in brate destul de mult par sa isi deregleze somnul linistit pe care il aveau pana ce parintii au capatat un asemenea obicei. Asadar, incercati sa fiti mai contienti de durata tinutului bebelusului in brate pentru a nu-i face rau chiar bebelusului in acest fel. Stabiliti un program de tinut in brate care sa nu depaseasca 5-8 ore si veti putea observa rezultatele: bebelusul va dormi linistit si nu va mai plange necontrolat fara sa aiba un motiv plauzibil.
2 Comentarii

  1. Fix pe dos!
    Cel putin in cazul bebelusei mele – a fost este si va fi tunuta in brate exact cat are ea nevoie pentru a se simti confortabil. Acum are 5 luni si este unul dintre cei mai “cuminti” copii – exact in luna de inceput cand nu prea eram in stare sa o tin in brate, sa o alin, atunci a plans muuult si sfasietor nicidecum invers. La inceput a avut somnul dereglat nicidecum dupa ce am inceput sa o tin in brate.
    Un copil care primeste afectiune si contact fizic atat cat are nevoie cu parintii lui nu are cum sa fie privat de un somn bun si linistit.

  2. Serios???? Cine a realizat acest studiu, si ce specializare are? Un articol de genul asta poate scrie oricine!!!

Lasa un comentariu