Griji la inceput de sarcina

Griji la inceput de sarcina

Atunci cand sarcina este la inceput de drum, ai temeri, ai emotii, esti atat de fericita. Fiecare stare mai deosebita iti transmite insa si semnale de ingrijorare. Iata cateva caracteristici ale unei sarcini care ar putea indica probleme.

Dureri puternice de cap sau cheaguri de sange

Nu se intampla asa in majoritatea sarcinilor, insa aceasta conditie speciala te predispune la dezvoltarea unui cheag de sange. Daca acesta este pozitionat in zona gatului, poate fi condus catre plaman si poate fi fatal.

Un cheag de sange pe creier poate fi relationat cu o durere severa de cap. Cu toate acestea mai sunt si alte cauze care provoaca dureri de cap in timpul sarcinii.

Ce poti face? Daca ai un istoric de tromboze, sau dureri de cap care persista, este indicat sa ii spui aceasta medicului obstetrician care iti urmareste evolutia sarcinii.

Boli cronice

Daca stii ca ai o conditie medicala mai speciala; boli cronice precum cele legate de tiroida, diabet, boli de sange, astm sau lupus, sarcina trebuie urmarita cu atentie si fiecare schimbare trebuie atent analizata de catre medic.

Daca o anumita boala poate fi scapata de sub control, aceasta poate avea consecinte grave pentru sanatatea ta sau a copilului.

Daca glanda tiroidia secreta o cantitate prea mare sau prea mica de hormon, te poti afla in risc de pierdere a sarcinii, sustin medicii, deoarece daca nivelurile de glicemie nu sunt foarte bine controlate, pot exista riscuri de sacrina cu probleme.

Medicii sustin ca orice mica anomalie detectata in rezultatele analizelor trebuie tratata cu seriozitate si bine urmarita. Bineinteles ca trebuie sa te bucuri de conditia de femeie insarcinata, insa nu uita sa oferi o atentie deosebita acestor lucruri.

Cu toate acestea, majoritatea sarcinilor sunt sanatoase. Stresul nu aduce nimic bun, iar cu cat ai o atitudine mai pozitiva, cu atat vei atrage stari benefice catre tine si catre copilul tau.

Asadar asigura-te ca ai un medic bun care iti urmareste sarcina, fii atenta la dieta alimentara pe care o urmezi, odihneste-te atat cat simti nevoia si nu uita de vitaminele prenatale.