Halloween pentru cei mici – care este varsta potrivita?

Halloween pentru cei mici – care este varsta potrivita?

0
halloween 3

halloween-2

Picture 1 of 3

Petrecerea de Halloween este o modalitate de distractie, insa putin mai infricosatoare. Tocmai de aceea, copiii prea mici nu pot percepe acest gen de divertisment, facand destul de greu diferenta intre realitate si fantezie.

In primii anisori ai vietii, copilul se va putea speria de mastile de Halloween, mai mult ca sigur nu ii va placea sa vada pe cineva deghizat in fantoma, monstru ori in cine stie ce personaj infricosator. Reactia copilului va fi una tematoare, va plange si nu va dori sa participe sub nicio forma la acest gen de sarbatoare.

Potrivit psihologilor, copiii mai mici de cinci-sase anisori nu vor trebui sa participe la petrecerea de Halloween intrucat deghizarea personajelor care fac deliciul spectacolului nu ii va starni acestuia decat teama, punandu-si in acelasi timp amprenta pe dezvoltarea sa emotionala.

Asadar, nu te lasa purtata de tendintele actuale si nu organiza astfel de petreceri in cazul in care copilul tau este prea mic intrucat mai mult ca sigur nu va intelege rolul deghizarilor si nici cine imbraca, de fapt, povestea personajului.

Atunci cand copilul este mai mare il vei putea pregati din timp, explicandu-i ce se intampla de Halloween si de ce anume este nevoie ca toti cei care participa la petrecere sa fie deghizati in astfel de personaje infricosatoare. Puteti pregati impreuna dovleceii, ii puteti decupa in asa fel incat si cel mic sa fie cuprins de farmecul acestei sarbatori. In plus, puteti confectiona impreuna costumele de Halloween ale membrilor familiei, in asa fel incat copilul sa fie deja familiarizat cu personajele ce vor participa la petrecere.

Cu alte cuvinte, petrecerea de Halloween va putea fi realizata abia atunci cand copilul va putea percepe fictiunea povestilor, deosebind realitatea de fantezie, atunci cand temerile sale pot fi infruntate.