Iata cateva mituri despre care ar trebui sa stii

Iata cateva mituri despre care ar trebui sa stii

Scannerul de la aeroport, dar si cele cu raze X din zonele de securtitate si cine stie cate alte asemenea locuri in care sarcina este pusa in pericol… sa nu exageram! Nu trebuie sa-ti faci griji pentru radiatiile pe care nu le poti evita intr-un aeroport.

Medicii sustin ca suntem expusi la radiatii zilnic, este adevarat ca la sol ceva mai putin decat in zbor. Dar acest tip de radiatii la care suntem expusi in timpul zborului nu penetreaza atat de puternic, asadar nu este cazul sa iti faci griji pentru bebelusul tau.

Nici scannerele din aeroport nu sunt periculoase, deoarece radiatiile la care suntem expusi pentru cateva secunde nu reusesc sa produca nici un pericol care ne-ar putea fi fatal.

Daca planuiesti un zbor pentru ultimul trimestru de sarcina, este bine sa verifici care sunt restrictiile liniei aeriene cu care zbori, deoarece de multe ori acestia sunt destul de precauti cu femeile care mai au putin pana cand nasc.

Este bine ca inainte de orice zbor sa obtii permisiunea medicului tau obstetrician, cu atat mai mult cu cat stii ca ai probleme la plamani sau afectiuni cardiace. Pe de alta parte, femeile sanatoase pot zbura in siguranta.

Fara peste

Doua portii de peste pe saptamana sunt absolut ideale pentru tine dar si pentru bebelus. Sunt recomandati pestii bogati in grasimi Omega-3, care ajuta la dezvoltarea vederii si a sistemului nervos ale bebelusului.

Este bine sa eviti pestele bogat in mercur precum pestele spada, rechinul, macroul. Somonul, tonul slab la conserva si crevetii reprezinta optiuni mai bune. Evita pestele crud deoarece risti sa te expui parazitilor si bacteriilor. Daca esti fan sushi, incearca, cel putin cat timp esti insarcinata, sa incerci varianta de sushi preparat termic.

Fara sex

Stii ca poti face sex in timpul sarcinii? Sexul nu raneste in nici un fel bebelusul, care beneficiaza de protectie din partea peretilor uterului, lichidului amniotic si dopului gelatinos care inchide colul.

Cu toate acestea trebuie sa fii foarte precauta la posibile expuneri la infectii transmise sexual, pentru ca marea majoritate pot fi transmise catre bebelus.

Unele femei se intreaba daca un orgasm poate cauza avortul spontan. Daca ai o sarcina fara risc de avort spontan, o sarcina care decurge normal, nu ar trebui sa-ti faci griji. Contractiile orgasmului sunt complet diferite de cele asociate cu travaliul.

Verifica impreuna cu medicul tau pentru a afla daca sarcina ta ar putea fi pusa in pericol din aceasta cauza. Medicul te-ar putea sfatui cu privire la activitatea sexuala daca exista o scurgere de sange neexplicata.