Idei de amenajare a camerelor celor mici

Idei de amenajare a camerelor celor mici

0

Pentru un copil, camera este mai mult decat un spatiu cu o destinatie precisa – pentru somn, pentru teme sau pentru luat masa. Camera celui mic este universul lui de cele mai multe ori – este locul in care se joaca si unde isi creeaza povestile, unde invata pentru scoala, unde asculta muzica, unde viseaza la ce vrea sa fie cand va fi mare.

thumb_600_x_600_48503-13-contemporary-bedroom-design-700x700

Picture 1 of 13

De aceea camera lui trebuie sa fie confortabila, primitoare si sa reflecte personalitatea micutului. Cel mai sigur mod de a obtine asta este sa il implicati pe micut in decorarea camerei. Este lesne de inteles ca nu va fi un proces usor pentru ca in general copiii isi schimba de multe ori preferintele de la o zi la alta, de aceea, recomandarea este sa incercati pe cat posibil sa mobilati si sa decorati cu piese care se pot schimba usor sau care pot fi transformate in timp.

In alegerea mobilierului luati in calcul cat spatiu lasati pentru dansat, pentru gimanstica de dimineata si pentru joaca in general. De asemenea, mobila trebuie sa fie “dupa chipul si asemanarea lui” si ganditi-va ca trebuie sa poata ajunge la toate rafturile dulapului si sa isi poata pune singur hainele pe umeras.

Aflati care este culoarea lui preferata si axati-va pe ea in amenajarea camerei.  O idee buna pentru copiii este sa aiba in camera un perete pe care sa montati o tabla scolara, de pilda. Stickerele de perete sunt si ele o modalitate foarte facila de a inveseli un spatiu.

De multe ori, din cauza constructiei standardizate a multor blocuri de apartamente nu puteti aloca incaperii copilului spatial de care acesta are nevoie. O solutie ar fi ca in living sa compartimentati o zona de joaca pentru cel mic.