Importanta primei iubiri in adolescenta

Importanta primei iubiri in adolescenta

0
adolescenti

adolescenti

Picture 1 of 2

Prima iubire nu se uita niciodata, mai ales in perioada adolescentei.

Potrivit specialistilor, prima iubire este deosebit de importanta in viata unui adolescent, este momentul in care descoperirile sexuale se pot concretiza. Tocmai de aceea, aceasta etapa va trebui tratata cu mare grija si responsabilitate.

Prima iubire reprezinta si perioada marilor incercari in dragoste. Poate fi momentul in care adolescentul va incerca sa afle cum anume decurge un act sexual, pierderea virginitatii poate avea loc de aceasta data fara niciun fel de remuscare. Este momentul in care cei doi parteneri isi vor putea spune adio, este clipa fluturasilor din stomac…

Pentru ca lucrurile sa decurga normal este bine ca adolescentul sa urmeze sfaturile parintilor sau ale prietenilor binevoitori si sa nu incerce sa se aventureze intr-o lume perfect necunoscuta, plina de surprize.

In adolescenta, prima iubire se concretizeaza de cele mai multe ori cu experiente placute. Cu toate acestea, iubirea pura din adolescenta se soldeaza de cele mai multe ori cu o despartire, lucru care il va marca pe cel care o traieste cu mare intensitate. Iubirea pasionala din adolescenta nu mai este la fel de placuta spre maturitate, dintr-o data apar alte nevoi care nu pot fi confirmate doar prin dragoste. Potrivit specialistilor, mai mult de jumatate dintre iubirile din adolescenta ajung sa se destrame pana la maturitate.

Foto: http://light.sunphoto.ro / http://www.cancan.ro