Impulsioneaza fertilitatea

Impulsioneaza fertilitatea

Exista un aspect al vietii noastre care este luat ca atare: faci sex – ramai insarcinata! Corect? In realitate, chiar si cei mai mici factori de stres il poate scoate pe bebe din joc. Daca ti-ai propus sa concepi, urmatoarele sfaturi iti pot proteja fertilitatea.

Mananca bine – Iata si vestea cea buna: daca mananci bine si sanatos, cresti sansele unei conceptii! Asigura-te ca dieta ta include suficinete proteine, fier, zinc, Vitamina C, Vitamina D, deoarece deficienta acestor nutrienti este legata de dereglarea ciclului mentrual, si deci de o ovulatie mai putin frecventa si un risc mai crescut de pierdere a sarcinii. Intreaba-ti medicul daca ar trebui  sa suplimentezi dieta cu vitamine si asigura-te ca mananci alimente bogate in proteine, precum carne, peste, produse lactate, oua si fasole.

Cafeina si alcool – Mai multe studii efectuate, releva faptul ca un consum ridicat de alcool scade sansele de a ramane insarcinata, dar din pacate de asmenea poate face foarte mult rau fatului care se afla in dezvoltare. Totusi, un pahar de vin rosu baut ocazional, cu sguranta nu iti va vatama fertilitatea. Sa iei in considerare reducerea completa a cafeinei in timpul conceptiei si mai ales in timpul sarcinii. In concluzie, daca te gandesti sa ramai insarcinata, limiteaza consumul de cafeina la 200 mg pe zi.

Controleaza greutatea – Pe langa alte riscuri pe care le are asupra sanatatii tale, grasimea in exces poate conduce catre o productie mult mai mare de hormoni care intrerup ovulatia. Ciclurile vor deveni neregulate, ovulatiile mai putin frecvente, iar toate acestea scad sansele unei sarcini. Pe de alta parte, prea putine grasimi pot incetini procesul de ovulatie care se petrece lunar sau este posibil sa nu permita organismului sa sustina o sarcina, in cazul in care ai reusit sa concepi.

Sportul te poate ajuta sa-ti mentii greutatea in mod ideal, dar nu exagera. Discuta cu medicul tau obstetrician sau cu moasa care evalueaza sarcina, despre rutina de sport pe care este bine sa o urmezi daca doresti sa concepi.

Fereste-te de chimicale – Foarte multe pesticide si ierbicide – in general, chimicale folosite pentru a extermina insectele daunatoare culturilor – scad fertilitatea masculina si pot afecta fertiliatea feminina inhiband functia ovariana. Un studiu a demonstrat ca un consum ridicat de fructe si legume stropite de persticide poate afecta in mod considerabil calitatea spermei. Asadar daca va doriti un bebelus, va puteti concentra pe un consum de fructe si legume organice sau sa le spalati cu atentie pe cele stropite cu insecticide.

Articole similare