IN ROMANIA SE PREGATESTE REALIZAREA PRIMULUI TRANSPLANT CU CELULE STEM DIN CORDONUL...

IN ROMANIA SE PREGATESTE REALIZAREA PRIMULUI TRANSPLANT CU CELULE STEM DIN CORDONUL OMBILICAL

0

Banca de celule stem BIOGENIS, se pregateste de realizarea primului transplant cu celule stem stocate in banca din Romania.

De un an de zile BIOGENIS, banca de celule stem, ajuta o familie sa gaseasca o solutie pentru vindecarea unuia dintre copii, bolnav de leucemie acuta mielomonoblastica M4. BIOGENIS a recoltat celule stem la nasterea celui de-al doilea copil al familiei pentru a incerca tratarea celui bolnav. Proba recoltata si stocata la Bucuresti a fost analizata de Institutul Clinic Fundeni, existand o compatibilitate de 90% ceea ce o califica pentru un posibil transplant.

In cateva zile mama copilului urmeaza sa nasca pentru a treia oara. Banca de celule stem va recolta si acum celule stem cu scopul de a le folosi alaturi de prima proba, pentru mai bune rezultate ale transplantului. Copilul bolnav este acum in remisie, aflandu-se intr-un moment ideal pentru realizarea unui transplant cu celule stem. Aceasta noua proba face parte din programul ~O noua sansa~ prin care Biogenis ofera recoltare, analizare si stocare gratuita a probei in vederea tratarii copilului bolnav din familie.

~Se doreste realizarea transplantului in Romania, la unul dintre cele trei centre de transplant acreditate si specializate in aceasta procedura (Institutul Clinic Fundeni, Timisoara, Targu Mures),banca de celule stem fiind in acelasi timp pregatita si pentru un transplant in Ungaria sau Polonia. In grupul de celule stem din care face parte BIOGENIS au mai fost realizate cu succes alte 10 transplanturi cu celule stem. Biogenis ofera intreg suportul logistic, informational si financiar, daca este cazul, pentru realizarea acestui transplant~ – Cristian Lacraru – director de comunicare BIOGENIS, banca de celule stem.