Infirmiera virtuală. Tehnologia vine în ajutorul “liniei întâi” din două mari spitale

Infirmiera Virtuală vine în sprijinul cadrelor medicale din două mari spitale. Este vorba de o aplicație care permite comunicarea de la distanță cu pacienții confirmați cu Covid-19, astfel încât să se reducă riscul contaminării personalului medical.

Infirmiera Virtuală este o soluție inovativă de comunicare și avertizare, bazată pe tehnologie, pentru limitarea expunerii la infectarea cadrelor medicale, în contactul cu pacienții afectați de COVID-19.

Proiectul Infirmiera Virtuală este o rețea de avataruri interconectate cu aspect de cadru medical, o soluție „ready to use” din primul minut de la instalare, simplă și sociabilă, fiecare având integrată o tabletă. Cu ajutorul acestor avataruri, medicii, asistentele medicale și infirmierele pot comunica video și prin text cu pacienții, având contact direct doar în situații esențiale pentru sănătatea acestora. În 2 luni, un singur device poate elimina până la 180 de surse de infectare potențiale.

Datorită donației Metropolitan Life, Fundația United Way România a distribuit, în plină pandemie, 15 avataruri virtuale, care au ajuns la 2 mari spitale din țară – Spitalul Clinic Colentina din București și Spitalul Clinic Județean de Urgență „Pius Brînzeu” din Timișoara. De asemenea, a donat în aceste spitale peste 40.000 de mănuși de protecție și 80 combinezoane medicale.

Related Posts

Comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole recente

Categorii Populare