Ingrijirea parului celor mici

Ingrijirea parului celor mici

0

Ingrijirea podoabei capilare a copilului reprezinta o preocupare permanenta a parintilor intrucat aceasta presupune pe langa o igiena corespunzatoare si mersul la frizer, un pieptanat zilnic si corect , dar mai ales o alimentatie sanatoasa si o buna hidratare a copilului. Si toate cele de mai sus revin in sarcina parintilor, cei care au grija de sanatatea micutului lor.

La varstele fragede, datorita unei alimentatii sanatoase si a unui organism in care stresul pare ca nu isi spune cuvantul inca, copiii au un par destul de frumos si sanatos. Spalarea parului nu este necesara in fiecare zi, fiind de ajuns o singura spalare pe saptamana, datorita faptului ca sebumul nu apare in cantitati foarte mari la cei mici.

Odata cu adolescenta lucrurile stau cu totul altfel. Modificarile hormonale din organism vor agresa intr-un cuvant si firul de par, secretia de sebum fiind destul de ridicata. Asadar, frumusetea parului va fi drastic transformata, acesta avand grave tendinte de ingrasare, capatand dintr-o data un aspect mai putin sanatos.

La cei mici tunsul luna de luna a unui centimetru din lungimea firului de par ajuta la sanatatea firului de par, varfurile nemaifiind tocite. Asadar, mersul regulat la frizer nu va ajuta decat la mentinerea unui par sanatos.

Intotdeauna pieptanati parul dupa baita. Chiar daca unii copii au parul mai usor de pieptanat, mersul afara, la joaca, il va incalci foarte tare. De aceea, este recomandata strangerea parului atunci cand copilul se va juca intrucat descalcirea acestuia va reprezenta un adevarat chin pentru cel mic. Un alt caz la fel de greoi in pieptanare este si acela al copiilor cu parul cret pentru care pieptanarea reprezinta un adevarat chin. Folosirea unui spray pentru descalcirea firului de par, reprezinta o alternativa de preferat in cazul copiilor cu parul cret.

Imediat dupa samponare trebuie avuta in vedere folosirea balsamului pentru par intrucat va ajuta firul de par, acesta fiind mai putin incurcat si mai usor de pieptanat.

In ceea ce priveste samponarea parului, nu folositi niciodata produse destinate adultilor intrucat sunt prea agresive pentru parul celor mici, iar limpezirea dupa samponare trebuie facuta cu o cantitate de apa destul de mare in asa fel incat sa nu mai existe nici un strop de samponel pe firul de par.

Articol realizat de Tatiana Tuţă