Inscrierea copilului la cresa

Inscrierea copilului la cresa

Atunci cand iei decizia sa te intorci la serviciu inainte de implinirea celor doi ani de care beneficiezi in concediul de crestere copil trebuie sa iei in calcul cum te vei ocupa in continuare de cel mic, dar mai ales cu cine il vei lasa. Daca parintii nu sunt aproape de tine, iar o bona este uneori prea scumpa pentru bugetul familiei, poti apela inca de la varsta de 6 luni la serviciile unei crese de stat sau particulare.

Exista si situatia in care bebelusul nu va putea fi primit la o anumita cresa intrucat se va stabili o limita de varsta de peste un an de zile. Alte crese pot restrictiona primirea bebelusilor mai mari de un an si jumatate.

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

Pentru a-t fi aprobata inscrierea intr-un astfel de institut ai nevoie de o serie de documente ce trebuiesc prezentate in vederea constituirii unui dosar:

  • copiile xerox ale actelor de identitate ale parintilor;
  • copie xerox cerificat de nastere copil;
  • adeverinte de salariu parinti;
  • fisa medicala a copilului ce urmeaza a fi inscris;
  • cerere tip de inscriere la cresa.

Daca te gandesti la buget, nu prea ai de ce sa iti faci griji daca te gandesti sa iti inscrii copilul la o cresa de stat. Aici costurile ajung la 100 de lei lunar, in acest cost fiind inclusa mancarea bebelusului de peste zi, in valoare de 5 lei . Cresele particulare percep tarife mai ridicate, depasind uneori pragul de 600-700 lei lunar.

Program in cresele de stat, ca si in cele particulare este de la ora 6 la ora 18.00. Daca se impune exista si situatia in care puteti solicita un program prelungit pana la ora 19.00. Chiar daca programul incepe la ora 6.00, iti vei putea lasa copilul la cresa si la ora 8.00, putandu-l ridica chiar mai devreme, la ora 12.00 – 14.00, daca timpul iti va permite.
6 Comentarii

  1. Buna ziua.As dori sa stiu daca se mai pot face acum inscrieri intr-o cresa din sectorul 4?Multumesc

  2. Buna ziua as dori sa inscriu si eu fetita la o cresa in sec 2 are 2 anisori i-mi puteti spune si mie o cresa care ar primi acum

  3. La cresa Busy Bees Academy – http://www.busybees.ro/ – se fac inscrieri pana in toamna. Este una dintre cele mai bune crese din Bucuresti, este situata in sectorul 2 langa Parcul Circului. Puteti avea oricand o vizionare, trebuie doar sa sunati. Pe site puteti vedea si tarifele.

Lasa un comentariu