Jocuri anti-plicitseala la drum

Jocuri anti-plicitseala la drum

0

Nu stie engleza, dar la doar cateva zeci de minute dupa ce ati plecat la drum, copilul tau te baraie la cap mai ceva ca Donkey din Shrek – am ajuns? Cat mai avem pana ajungem? M-am plictisit! Foiala in scaunul de masina atinge cote alarmante si nu mai e mult pana la o criza de plans. Cateva jocuri anti-plictiseala se pot dovedi utile in aceste situatii, astfel incat sa ajungeti la destinatie in siguranta si cu nervii intregi.

Ghici ce animal?

Ghici ce animal am vazut – de-a lungul calatoriei vostre la drum lung veti trece prin dreptul unor campuri sau prin sate – vaci, oi, capre, caini, pisici, o multime de animalute se vor perinda prin dreptul masinii in miscare. Ghici ce am vazut? este un joc potrivit pentru cei mici, educativ si amuzant, daca incerci sa-l derutezi. Ghici ce am vazut? Are 4 picioare si face MUU. Cred ca e un caineNu, mami, e o vacaaa – va raspunde amuzat si intrigat copilul tau.

Vad rosu/galben/verde

Sau orice alta culoare. Tu anunti o culoare si copilul tau trebuie sa numeasca toate obiectele pe care le vede in acea culoare. Daca vrei sa faci jocul si mai amuzat, poti amesteca rapid culorile – vad rosu, acum vad galben, acum iar vad rosu, acum vad albastru etc

Continua povestea

Tu incepi o poveste si copilul trebuie sa o continue, apoi tu – fiecare spune o propozitie sau o fraza (daca limbajul copilului este suficient de dezvoltat) si va lasati imaginatia sa zburde. Vei fi si tu atat de prinsa de joc, incat minutele si orele vor zbura si nici nu vei observa cand ati ajuns la destinatie.

Ce fac norisorii

N-aveti animale, iar peisajul din jur e cam golut si nu va puteti juca de-a imaginatia? De aceea exista cerul si norisorii. Uitati-va pe cer si incercati sa imaginati personaje din nori. Apoi, ii puteti face personaje intr-un basm inventat pe loc.

Cine e mai?

Mai mare, mai mic, mai inalt, mai… orice vrei tu. Numeste 2 obiecte/fiinte apartinand unui grup – animale, flori, fructe etc si roaga-l pe cel mic sa stabileasca un clasament.

Cine mai mare/mai mic dintre iepure si leu, cine e mai mic dintre furnica si albina? Etc

Cand plecati la drum

  • ia cu tine si o jucarie simpla (care sa nu faca zgomot sau care sa contina piese mici, ce se pot pierde prin masina, generand crize de plans si furie).
  • Imbraca-l pe cel mic in straturi, astfel incat, daca i se face cald sau frig, sa poti scoate sau adauga un strat, fara sa-l infofolesti.
  • Nu uita de apa si o gustare – biscuiti sau covrigei, pentru situatia de urgenta in care i s-ar face foame si sunteti departe de vreo benzinarie.
  • Pentru orice eventualitate, ia cu tine pungi anti-vomitive, pentru cazul in care i s-ar face rau si nu poti opri imediat masina.
sursa foto www.wbli.com