Lansarea volumului “Margareta. Portretul Principesei Mostenitoare” la Gaudeamus

Lansarea volumului “Margareta. Portretul Principesei Mostenitoare” la Gaudeamus

0

Sambata, 23 noiembrie 2013, incepand cu ora 16.30, la standul Curtea Veche Publishing din cadrul Targului International Gaudeamus va avea loc evenimentul de lansare a celui mai recent volum regal: “Margareta. Portretul Principesei Mostenitoare” de Sandra Gatejeanu-Gheorghe, o carte-album ce prezinta destinul in imagini, de la nastere pana in zilele noastre, al primei femei care va mosteni Coroana Romaniei. La eveniment vor participa AALLRR Principesa Margareta si Principele Radu ai Romaniei, Sandra Gatejeanu-Gheorghe si Iren Arsene, Director Curtea Veche Publishing.

Invitatie lansare MARGARETA. Portretul Principesei MostenitoarePornind de la amintirile Altetei Sale Regale si apeland la documente, fotografii, obiecte personale, dar si lucruri ce fac parte din Colectia Regala, unele dintre ele prezentate in premiera in volumul “Margareta. Portretul Principesei Mostenitoare”, autoarea Sandra Gatejeanu Gheorghe ne vorbeste despre copilaria si adolescenta Principesei Mostenitoare, despre studiile si experienta comunitara, despre viata de familie, interesele si activitatile intreprinse de Principesa Margareta in folosul Romaniei.

Margareta m-a impresionat mereu prin devotamentul fata de cauza tarii sale, in clipele favorabile dezvoltarii Romaniei, dar mai ales in momentele cele mai dificile din istoria natiunii romane. Cu o usurinta innascuta, ea a reusit sa gaseasca dreapta masura intre valorile profunde ale natiunii si traditia Familiei Regale si sa le armonizeze in lumea de astazi. Istoria i-a dat dreptate, in cele din urma, Regelui Mihai si Familiei Regale romane. In vizitele mele in Romania, am fost impresionat sa vad cum romanii privesc institutia regala drept un punct de reper de neclintit al identitatii nationale, si aceasta nu doar in trecutul, ci si in prezentul si viitorul tarii lor.“ Alteta Sa Regala Principele Lorenz al Belgiei

Sandra Gatejeanu Gheorghe este directorul de protocol al Casei Regale a Romaniei, coordonand, in ultimii cinci ani, vizitele oficiale ale Familiei Regale a Romaniei in strainatate, dar si calatoriile regale efectuate in Romania de membrii Familiilor Regale straine, pastrand legatura cu Casele Regale ale lumii, organizand evenimentele Familiei Regale si gestionand relatiile cu misiunile diplomatice acreditate la Bucuresti, dar si cu misiunile Romaniei din strainatate.