Leacuri pentru hernia ombilicala

Leacuri pentru hernia ombilicala

0

Odata cu nasterea bebelusului apar si suficiente probleme nedorite. Inca din momentul taierii cordonului ombilical, bebelusii pot suferi o oarecare problema nu foarte grava, aceea a herniei ombilicale.

Hernia ombilicala reprezinta o umflatura la nivelul ombilicului copilului ce devine foarte pronuntata in momentul imbaierii bebelusului. Cu toate ca din punct de vedere medical nu reprezinta o grava problema de sanatate, trecand de la sine pana la varsta de 3-4 ani, exista si cazuri in care se poate ajunge la interventii chirurgicale.

Iata cateva remedii pentru a evita astfel de situatii neplacute:

–         luati niste plasture, bagati ombilicul in interior si acoperiti cu acesta. In cazul in care nu exista un remediu in maxim o saptamana, incercati unrmatoarea noastra metoda recomandata;

–         luati un ban de 1000 de lei vechi, sterilizati-l in alcool, faceti un mic dopusor dintr-o compresa sterile pe care il veti introduce adanc in ombilicul copilului, apoi acoperiti cu banul sterilizat, lipindu-l ulterior cu un plasture ca in cazul de mai sus.

Doua remedii de maxima eficienta ce va pot scapa de grijile unei astfel de afectiuni. Chiar daca nu reprezinta metode medicale, va puteti ajuta intr-un astfel de mod bebelusul pentru a nu mai recurge la chirurgia medicala.

Articol realizat de Tatiana Tuţă

Articole similare