Micul scolar si programa prea incarcata. Cum sa il ajuti?

Micul scolar si programa prea incarcata. Cum sa il ajuti?

0
copilul la scoala

copilul-la-scoala-2

Picture 1 of 2

Nu de putine ori parintii ajung sa se mire atunci cand privesc catre programa scolara mult prea incarcata.

Liniutele, bastonasele, regulile de caligrafie sunt asimilate de catre orice copil in primul an de scoala. Astazi, lucrurile au evoluat destul de mult si toate acestea sunt invatate de catre cei mai multi inca de pe bancile gradinitei ori din clasa pregatitoare. In acest mod, la clasa intai micul scolar ajunge sa cunoasca literele, sa faca adunari si scaderi simple, cunoaste regulile de despartire in silabe – totul raportandu-se la la programa scolara.

De asemenea, numarul cursurilor este destul de crescut, mai ales daca vom privi catre orarul dictat de catre cadrele didactice inca din prima saptamana de scoala.

Pentru ca toate aceste lucruri sa poata fi parcurse mai usor, fara ca micul scolar sa capete probleme de acomodare cu cerintele inalte ale scolii, parintii vor trebui sa intervina. Temele pentru acasa au rolul de a intari si mai bine informatia, ajutand la procesul de invatare. In acest caz, parintii vor trebui sa isi aloce o mare parte din timp pentru ca micutul sa poata intelege pas cu pas fiecare notiune noua asimilata in timpul zilei la scoala. In acest mod, prin ajutorul parintilor, copilul va putea dobandi mult mai usor toate lucrurile noi, informatia introdusa in programa scolara fiind mult mai usor de parcurs. In cazul in care timpul nu va permite puteti apela la serviciile de tip afterschool. Aici, copilul isi va putea face temele pentru a doua zi, fiind asistat de profesori calificati.

Pentru ca toate aceste lucruri sa treaca mai usor este indicat sa purtati discutii destul de frecvente cu propriul copil. In acest fel veti putea intelege daca nivelul de studiu solicitat in clasa este prea inalt pentru copil si daca poate face fata cu bine cerintelor scolii.

Chiar daca totul pare a se raporta la volumul temelor, in realitate o programa incarcata da batai de cap si atunci cand vine vorba de volumul rechizitelor si manualelor ce trebuiesc a fi transportate zi de zi la scoala. Astfel o programa incarcata determina un ghiozdan destul de greu. In acest caz va trebui sa il ajutati din punct de vedere fizic sa il transporte ori sa adaptati bagajul nevoilor sale. Specialistii recomanda in aceste cazuri ghiozdanul pe role, mult mai usor de transportat de catre cel mic.