Micul trusou al nou-nascutului

Micul trusou al nou-nascutului

Odata intorsi de la maternitate veti fi intotdeuna colpesiti de toate lucrurile pe care de acum trebuie sa le faceti pentru noul membru al familiei si foarte emotionati de raspunderea ce va revine de acum incolo. Asa ca este bine sa fiti prevazatori si sa pregatiti din vreme un trusoul al bebelusului. Iata cateva dintre lucrurile care nu trebuie sa va lipseasca:

Fotoliul auto

Nu veti putea scoate copilul din spital fara un fotoliu special pentru copii, asa ca va trebui sa cumparati unul cu mult inainte de data anticipata a nasterii. Cautati un model usor, creat special pentru nou-nascuti (potrivit pentru prima varsta).

Ele sunt create sa fie orientate spre spatele masinii pentru copiii sub 9 kg sau 9 luni de viata. Atunci cand copilul trece de varsta de 9 luni sau cantareste 9 kg, scaunul poate fi asezat cu fata spre botul masinii.

In cazul in care copilul cantareste sub 9 kg la 1 an, trebuie sa asteptati pana atinge aceasta greutate pentru a putea aseza fotoliul cu fata spre botul masinii. Dar, in cazul in care copilul atinge aceasta greutate inainte de prima aniversare, trebuie sa tineti scaunul orientat spre spatele masinii pana la aceasta varsta.

Unele fotolii de masina pentru nou-nascuti sunt create pentru a fi detasabile. Acestea sunt foarte convenabile deoarece puteti misca nou-nascutul fara a-l trezi. Alte fotolii se pot fixa pe toti pentru a se transforma in carucior.

Citeste mai mult pe Kidsnews.ro