Munca dupa concediul de crestere a copilului. Ce beneficii ar trebui sa solicitati

A fi parinte este stresant, mai ales atunci cand vine vorba de navigarea beneficiilor si sprijinului angajatilor. Iata cateva consideratii importante pentru toti parintii noi.

Ar trebui sa discutati detaliile concediului cu angajatorul dumneavoastra. Multi parinti noi aleg sa aiba aceasta conversatie cu angajatorul atunci cand le spun ca sunt insarcinate, ceea ce se intampla de obicei dupa terminarea primului trimestru. Este indicat sa purtati aceasta conversatie cat mai curand posibil pentru a va oferi timp adecvat de pregatire. Va depinde insa de cat de confortabil sunteti cu angajatorul dumneavoastra. Daca nu exista niciun program, este o idee buna sa incepeti sa colaborati cu angajatorul dvs. pentru a stabili beneficii si un plan de tranzitie, inclusiv modalitati de a va facilita revenirea la munca.

Ce anume ar trebui sa luati in considerare? Iata ce ni s-a parut cel mai util pentru noii parinti care se intorc la munca.

Concediu flexibil

Concediul de maternitate a fost discutat pe larg de-a lungul anilor. Dar, recent, concediul de paternitate a castigat teren. Inclusivitatea este esentiala pentru locul de munca modern, ceea ce inseamna sprijinirea tuturor tipurilor de familii. Cand va intoarceti la serviciu – sau inainte de a pleca in concediu parental – asigurati-va ca familia stie ce optiuni de concediu le sunt disponibile. Acest lucru va va oferi mai multa flexibilitate atunci cand va adaptati ca noi parinti.

Pandemia a demonstrat cat de importante sunt orele de lucru flexibile pentru parinti. Discutati cu angajatorul care sunt asteptarile lor in ceea ce priveste munca la distanta si orele la birou. Ca parinti, asteptati-va la surprize si discutati mai devreme despre modul in care munca ar putea fi afectata de evenimente neprevazute, cum ar fi boala copilului. Sau cum ati putea fi capabil sa treceti tranzitoriu inapoi la munca cu norma intreaga. Cunoasterea acestor detalii va fi cheia pentru a va ajuta sa reusiti atat la locul de munca, cat si acasa.

Beneficii la birou

Exista numeroase beneficii la birou care pot face revenirea la locul de munca mai usoara. Cum ar fi o camera privata rezervata pentru alaptare sau pomparea laptelui matern. Un numar tot mai mare de locuri de munca le permite parintilor sa-si aduca nou-nascutii la birou pana la implinirea unei anumite varste. Acest lucru nu numai ca ajuta parintele care are grija de copii, ci ii ajuta si pe angajatori sa pastreze angajatii care sunt noi parinti. Daca acesta este un beneficiu pe care biroul dvs. doreste sa il ofere, cresele si patuturile trebuie sa fie disponibile la fata locului.

Programe de well-being/bunastare

Ingrijirea propriei sanatati mentale si fizice este la fel de importanta ca si ingrijirea noului copil. Angajatorii ar trebui sa sprijine cererile de programe de bunastare pentru toti angajatii, inclusiv pentru noii parinti. Acest lucru ar putea implica un program de exercitii care ii ajuta pe angajati sa revina in forma fizica. Ar putea insemna, de asemenea, sprijinirea sanatatii mentale si emotionale. Programele holistice care ajuta la meditatie sau sprijin emotional pot fi extrem de utile, deoarece exista multe emotii si probleme noi care apar ca un nou parinte. Este esential sa oferim sprijin pentru relatii, sfaturi de sanatate sexuala si resurse parentale.

Suport financiar

Este, de asemenea, un moment important pentru a discuta sprijinul financiar cu angajatorul dumneavoastra. Noii parinti au un viitor financiar complet diferit. Suportul financiar ar putea implica asigurari de viata, pensii si planuri de economii la facultate. La intoarcerea la serviciu, intelegeti ce beneficii sunt oferite prin intermediul angajatorului dvs. pentru a va ajuta sa va planificati viitorul financiar.

Multe companii vor egala contributia angajatului la conturile de economii pe termen lung pana la o anumita suma sau procent din salariu. Acest lucru poate dubla efectiv suma economisita de un nou parinte. De asemenea, pot exista subventii disponibile pentru ingrijirea sanatatii sau ingrijirea copiilor disponibile prin intermediul angajatorului dumneavoastra.

Related Posts

Comentarii

Articole recente

Categorii Populare