Nastere prematura – Cu ce se poate confrunta copilul nascut inainte de...

Nastere prematura – Cu ce se poate confrunta copilul nascut inainte de termen?

nou-nascutCopilul nascut inainte de termen este mult mai expus riscurilor decat cel care vine pe lume la sfarsitul perioadei de sarcina.

O nastere prematura genereaza o serie intreaga de probleme cu care s-ar putea confrunta copilul. In cazul in care acesta vine pe lume dupa saptamana 37 de sarcina este considerat in termen, copilul nascut intre saptamanile 22-37 de sarcina fiind considerat prematur, viata sa fiind expusa riscurilor generate de o astfel de stare.

Chiar si asa, nasterea inainte de termen genereaza serioase probleme de sanatate pentru copiii veniti pe lume mai devreme de saptamana 32 de sarcina. Toti cei nascuti in intervalul 32-37 de sarcina pot prezenta probleme de acomodare, o temperatura scazuta a corpului, apneea de prematuritate, incapacitatea de a se hrani de la sanul mamei, avand in acelasi timp o greutate mica si o infatisare destul de diferita. Cu toate acestea, copilul va avea organele interne complet dezvoltate, fapt care nu va conduce la iminenta unor probleme grave de sanatate.

Nasterea prematura, mai inainte de saptamana 32 de sarcina, coincide cu o perioada destul de grea pentru cresterea si dezvoltarea copilului. Acesta nu va avea toate organele complet dezvoltate, avand slabita functia respiratorie, digestiva si cardiaca. Tocmai de aceea, micutul va fi introdus in incubator, fiind tinut sub supraveghere medicala in sectia de terapie intensiva pentru o perioada destul de lunga de timp, in asa fel incat sa poata depasi problemele generate de nasterea sa mai inainte de termen. Vor beneficia de ventilatie mecanica, vor fi hraniti artificial  cu ajutorul unui sondaj gastric si vor beneficia de tratamentul medicamentos recomandat de catre medici. Chiar si asa, micutii veniti pe lume atat de devreme sunt mult mai susceptibili, fiind in pericol de a-si pierde viata in orice moment.

Greutatea mai mica de 750 de grame din timpul nasterii poate determina o serie de afectiuni medicale destul de severe – probleme respiratorii, retardul mintal, paralizii cerebrale, pierderea auzului si vazului.

Cu toate acestea, ingrijirile medicale specializate, dar si dragostea mamei il vor ajuta pe cel mic sa depaseasca toate problemele cu care s-ar putea confrunta.

Articole similare