Nebulizatorul, un aparat medical pe care trebuie sa il ai in casa

Nebulizatorul, un aparat medical pe care trebuie sa il ai in casa

Afectiunile respiratorii, frecvente in aceasta perioada inca rece, in special la copii, nu mai trebuie sa reprezinte un motiv de ingrijorare pentru parinti. Aparatele de aerosoli, numite si nebulizatoare, sunt o metoda moderna si foarte eficienta de a trata mai usor problemele respiratorii, in confortul casei.

Terapia cu aerosoli artificiali este o solutie la indemana, pe care medicii o recomanda mai ales pentru copii, dar si adultilor. Omron contribuie la insanatosirea familiei cu o gama inovatoare de aparate de aerosoli de cel mai inalt nivel tehnologic, destinate utilizarii la domiciliu.

Cum functioneaza?

Nebulizatorul transforma solutia medicamentoasa in vapori ce ajung direct la locul inflamatiei prin inhalare, avand efecte imediate asupra zonelor afectate.

Aparatul poate fi folosit la recomandarea medicului in cazul unor afectiuni ORL –  sinuzite, faringite, amigdalite, laringite, otite –  sau a unor boli pulmonare –  angina, astm, BPOC, bronsite, bronsiolite, bronhopneumonie. De asemenea, poate fi folosit pentru tratarea alergiilor.

Inhalarea aerosolilor ajuta la fluidizarea secretiilor, care sunt apoi eliminate prin tuse si suflarea nasului. Totodata, relaxeaza caile respiratorii, permitand oxigenarea plamanilor.

Nebulizator U 22 Micro AirTipuri de nebulizatoare

Gama Omron cuprinde nebulizatoare cu compresor – modelele A3 Complete, C 803, C 900, C 801 & C 801 KD, C 28 Plus – si nebulizatoare cu ultrasunete – modelele U 22 Micro Air cu sita metalica si U 17 Ultra Air cu ultrasunete. Acestea din urma sunt aparate profesionale, ultraperformante, destinate pentru uzul in clinici si spitale.

Se diferentiaza prin tehnologie, modelele cu compresor functioneaza pe baza Nebulizator A3 Completeunui piston ce impinge aerul in rezervorul medicamentului, iar presiunea creata transforma solutia medicamentoasa in particule fine de aerosoli, pe care pacientul le inhaleaza in timpul tratamentului, prin accesoriile specifice (masca, piesa de nas sau piesa de gura). Nebulizatoarele cu ultrasunete folosesc vibratii la frecvente inalte pentru a transforma solutia medicamentoasa in particule fine ce se regasesc in fluxul de aerosoli.

Dintre nebulizatoarele cu compresor, modelele C 801 / 801 KD si C 803 sunt printre cele mai usoare (270gr, respectiv 180gr) si mai silentioase aparate concepute de Omron.

Nebulizatoarele Omron sunt disponibile in farmacii, la preturi avantajoase.