Neplaceri in sarcina

Neplaceri in sarcina

Surpriza! Nu numai picioarele au parte de vene varicoase din cauza fluxului puternic de sange care se concentreaza pe anumite zone ale corpului, in timpul sarcinii. Venele din zona pelvisului se comprima de asemenea din cauza presiunii uterului.

Aproximativ 10% dintre femeile insarcinate ajuns sa sufere de aceasta afectiune – vene varicoase in zona vaginului. Acestea dureaza din luna a cincea de sarcina iar sansele cresc odata cu numarul de sarcini pe care le ai.

Ca aspect, acestea arata ca orice alt tip de varice, doar ca sunt pozitionate pe labii. De obicei apar de la a doua sarcina, exista si cazuri in care se poate intampla inca din prima sarcina. De obiecei dispar dupa sase saptamani de la nastere. Nu este insa necesar sa astepti atat de mult timp pentru a-ti relaxa zona de tensiune si posibila durere. Incearca sa faci bai calde, intinde-te pe partea stanga si tine picioarele cat mai ridicate. Sportul poate ajuta foarte mult ca si evitarea statului in sezut pentru perioade lungi de timp.

Mancarimi? – Hormonii sarcinii pot genera nasterea unor medii favorabile pentru dezvoltarea bacteriilor vaginale sau a unor posibile infectii. Este posibil sa observi o scurgere vaginala de o culoare neobisnuita, insotita de mancarimi. Din fericire, pot fi tratabile, de catre un doctor, bineinteles.

Daca scurgerea vaginala nu are un miros neplacut sau este incolora, este cazul sa te relaxezi pentru ca este normal. Din cazua schimbarilor hormonale, colul uterin isi schimba scurgerea vaginala, in timpul sarcinii, de la o consistenta groasa la una cu aspect de mucus.

Aroma si gust schimbate – PH-ul unui vagin se schimba in timpul sarcinii, iar acesta poate sta la cauza unor noi mirosuri si a unui gust mai acid. Unele femei sunt mai sensibile la miros, insa nu este nimic pentru care sa te ingrijorezi. Conform unor studii, gustul tinde sa fie mai metalic sau sarat, in timpul sarcinii, insa acesta dispare daca ai un orgasm.

sursa foto: www.everydayfamily.com