“NU” alaptatului

“NU” alaptatului

0

Chiar daca alaptatul la san reprezinta cea mai buna alternativa in ceea ce priveste alimentatia bebelusului, exista si situatii in care medicii vor spune nu alaptatului. Desigur, destul de rare asemenea cazuri, datorate unor cauze extrem de serioase, te vor impiedica sa alaptezi la san bebelusul.

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

Iata doua situatii clare in care mamelor le este interzis cu desavarsire sa alapteze natural, fiind indicate alimentatia cu lapte praf:

–         in cazul unor infectii destul de severe ale mamei: HIV, tuberculoza. In cazul aparitiei oricarui caz in care in organism se poate ivi o infectie apeleaza la medicul neonatolog sa te indrume spre alaptatul natural sau cel artificial;

–         in cazul in care mamei i se administreaza tratament destul de puternic, cum ar fi citostaticele sau litiu.

Exista totusi si situatii in care anumite medicamente cum ar fi aspirina, nurofenul, ibruprofenul, tetraciclina, anticoagulante, etc, ajung in sangele matern, iar de aici vor fi transferate in laptele matern, ajungand in acest mod la bebelus, prezentand un risc major pentru acesta. Intr-un asemenea caz nu ezita sa iti anunti de indata medicul ce te are in supraveghere atat pe tine, cat si pe bebelus pentru a-ti putea da indicatii cu privire la continuarea alaptarii sau intreruperea acesteia. Este posibil sa iti indice suspendarea alaptarii pe toata durata tratamentului medicamentos si reluarea acesteia imediat dupa terminarea tratamentului.

In cazul unei alimentatii naturale, la san a bebelusului trebuie cunoscut faptul ca fumatul si bauturile alcoolice sunt interzise cu desavarsire pe toata durata alaptarii producand riscuri majore la adresa sanatatii celui mic.

Articol realizat de Tatiana Tuţă
Fara comentarii

Lasa un comentariu