Obezitatea la adolescenti

Obezitatea la adolescenti

0

136258-27ec9f02-b290-6d1d-a2b98e3063bf0069

Picture 1 of 2

Obezitatea la adolescenti a devenit o problema majora in randul tinerilor.

Cauzele obezitatii sunt complexe si includ diferiti factori genetici, biologici si de comportament. Obezitatea apare atunci cand o persona mananca mai multe calorii decat poate arde organismul. Daca un parinte sufera de obezitate, exista 50% sanse ca si copilul sa fie obez.

Obezitatea poate fi legata de: obiceiurile alimentare, supraalimentarea, lipsa exercitiilor fizice, boli endocrine, depresii sau alte probleme emotionale.

Exista multe riscuri ce pot afecta viata unui adolescent obez, spre exemplu: creste riscul de boli cardiace, hipertensiune arteriala, diabet, probleme de respiratie, tulburari ale somnului.

Adolescentii obezi, au nevoie de o evaluare amanuntita a medicului de familie. In absenta unei tulburari fizice, singura modalitate de a pierde in greutate este de a reduce numarul caloriilor si cresterea exercitiilor fizice.

Prin urmare un adolescent obez, trebuie sa invete sa se bucure de alimentele sanatoase in cantitati moderate si sa faca exercitii fizice regulate pentru a ajunge la greutatea dorita.

Foto: www.a1.ro