Piesa de teatru “Amintiri din copilarie”

Piesa de teatru “Amintiri din copilarie”

Data/ Ora
Data – 14/05/2015
10:00 am – 11:45 am

Locatie
Palatul Copiilor Bucuresti

Scenariul de Peter Kerek, dupa Ion Creanga
Premiera: 27 Septembrie 2014
Durata: 1h40min (cu pauza)

Nastrusniciile lui Nica au ajuns pe scena Teatrului Ion Creanga, sub directia de scena a regizorului Peter Kerek, intr-un spectacol modern, cu influente folclorice, plin de dinamism, umor si creativitate.

Folosind elemente de expresivitate corporala si de comunicare gestuala, alaturi de dulcele grai moldovenesc, actorii vor reconstrui aventurile clasice din “La cirese” sau “Pupaza din tei”, jocul de-a copilaria, pornit de la opera lui Creanga, desfasurandu-se pe ritmuri de muzica si dansuri traditionale.

Premiul Cornel Todea pentru spectacole dedicate copiilor peste 6 ani –  Festivalul International de Teatru pentru Copii “100, 1.000, 1.000.000 de povesti”, editia 2014

Argumentul Juriului

Premiul merge la AMINTIRI DIN COPILARIE, de la Teatrul Ion Creanga din Bucuresti, care ne-a prezentat un exemplu minunat de ambitie artistica in domeniul teatrului pentru copii din Romania. Un spectacol plin de imagini puternice si frumoase, coregrafie fantastica si muzica live, ce reflecta intocmai toate greutatile si bucuriile pe care le ai atunci cand cresti mare.

Nica – Richard Bovnoczki / Cezar Popescu

Mama lui Nica – Ioana Ginghina
Tatal lui Nica – Marius Nanau
Matusa cu Ciresul – Alexandrina Halic
Cainele Matusii – Eduard Petru Jighirgiu
Invatatorul – Ion Gh. Arcudeanu
Preotul – Mihai Verbitchi
Petre si Vasile – Veronica Stoian si Marina Secasiu
Smarandita – Ani Cretu
Pupaza – Ilinca Atanasiu

Informatii: 0767.934.374

Sursa: Teatrul Ion Creanga