Piesa de teatru “Insula Misterioasa”

Piesa de teatru “Insula Misterioasa”

Dramatizat de Elise Wilk, „Insula Misterioasa” aminteste de Robinson Crusoe si Indiana Jones, de jocurile de aventura in care trebuie sa fii tot timpul atent la indicii pentru a sti ce se va intampla in continuare. Iar intalnirea cu eroii lui Jules Verne este intr-adevar una inedita: personajele coboara de pe scena, se apropie sau se indeparteaza de public, folosind neconventional sala teatrului. Astfel, cu ajutorul efectelor sonore si al proiectiilor, spatiul se transforma in universul unei insule misterioase si izolate din Pacific.

Desi nu este inclus in programa scolara, Jules Verne este in continuare unul dintre cei mai populari autori de literatura pentru tineri, opera sa vasta influentand numeroase generatii de cititori. De-a lungul timpului, multe dintre fanteziile imaginate de romancier au devenit realitate, iar povestile sale – transpuse si adaptate pentru scena, pentru micul ecran sau pentru sala de cinema – continua sa fascineze si sa hraneasca fantezia tinerilor, vorbind despre curaj, despre stiinta, natura si umanitate.

Ultima fila din jurnalul inchipuit al lui Gedeon Spilett, journalist

“Balonul nostru s-a prabusit pe-o insula si nu ii stim coordonatele. Suntem patru. Fara Top, cainele. Avem asa: 3 bricege cu mai multe lame, 1 ciocan de lemn, 3 ciocane, 10 saci cu suruburi si cuie, un binoclu, o luneta, un termometru, o cutie cu aparat fotografic, un ceaun din fier, doua ceainice, o Biblie, un atlas, un dictionar al stiintelor naturii si doua registre cu pagini albe. In ultimele zile, aici ni s-au intamplat cele mai ciudate si mai neasteptate lucruri. Ne-am hotarat ca vom supravietui.”

 

Acest spectacol se va juca la Teatrul Excelsior
Dramatizarea Elise Wilk, dupa Jules Verne
Regia: Theodor-Cristian Popescu
Scenografia si grafica afisului: Mihai Pacurar
Light design Lucian Moga
Sound design Yves Chamberland
Distributia: Cyrus Smith: Cezar-Vlad PopescuPencroff: Voicu Hetel

Herbert: Mihai Cojocaru

Gedeon Spilett: Oliviu-Cristian Bughiu

Ayrton: Daniel Tudorica

Capitanul Nemo: Ionut Antonie

 

Naratorul (voce): Vlad Corbeanu

Durata: 1h
Categoria de varsta + 7

Program:

09 mai 2015, 11:00
09 mai 2015, 18:00
12 mai 2015, 10:00
24 mai 2015, 11:00
24 mai 2015, 18:00
26 mai 2015, 10:00
31 mai 2015, 11:00
31 mai 2015, 18:00

insula misterioasa