Postura de mama singura

Postura de mama singura

0

Un vecin i-a spus unei doamne in timpul unei conversatii ca de acum este mama singura, ceea ce a luat-o total pe nepregatite pe femeie. Nu a realizat pana atunci ca odata divortata poate fi inclusa in categoria de „mame singure”.

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

Ea, mama singura? Acest gand nu-i trecuse niciodata prin minte, cu atat mai mult cu cat conceptul i se pare mai degraba potrivit pentru femeia care jongleaza cu trei joburi, pentru a putea intretine casa si cu copiii ei care alearga cu cheia atarnata de gat. Din pacare ar trebui sa invinovatim TV-ul pentru aceste stereotipuri.

Presupunea ca daca a stabilit cu fostul sot sa aiba grija impreuna de copil, ar putea fi exclusa din start din aceasta categorie ingrata. Se pare ca nu. Asa ca s-a gandit la aceasta mai mult. Ce inseamna sa fii o mama singura in zilele noastre? Stii despre tine ca esti o mama, si mai stii ca esti singura, asta este cert, devreme ce tocmai ai divortat.

Nu ai mai mult de un job si nu ai pe cineva care sa iti repare o teava care curge in baie. Si cu atat mai mult nu ai o plasa de siguranta financiara sau emotionala. Asadar da, se pare ca asta te califica pentru statutul de mama singura. Greutatea acestei responsabilitati, de-a fi singura… atarna teribil de greu. Sa stii ca vei depinde mereu doar de perspectiva ta. Nu mai este nevoie sa ii raspunzi nimanui sau ce ceri parerea cuiva. Poti face lucrurile exact asa cum vrei tu.

Totul este antrenant si provocator, iti da un soi de libertate. De eticheta de mama singura ai fi fugit cu siguranta inainte, dar acum, ca o porti, pare ca o insigna de onoare. Este ca si cum ai face ceva de care majoritatea oamenilor se tem foarte tare.

Si ai tot timpul ideea ca alergi la nesfarsit, incercand mereu sa tii pasul cu ceva anume. Nu este suficient timp intr-o singura zi. Dupa un divort, majoritatea femeilor se simt nesigure si fara un echilibru. Trebuie sa-ti gasesti din nou calea, acum ca esti pe cont propriu. Este o tranzitie foarte dificila, dar acum stii ca alergi cu un motiv.

Unul din darurile pe care le au mamele singure este aceasta gandire foarte limpede ca realizeaza pentru ce alearga si ce anume este mai important – copiii. Faptul ca esti o mama singura te impinge sa ai prioritati si sa reactionezi repede. In articolele viitoare care se vor mai scrie pe aceasta tema iti vom oferi sfaturi despre cum poti face viata de mama singura sa fie mai implinita.




Fara comentarii

Lasa un comentariu