Povestea unor copii

Povestea unor copii

0
copil sarman (http://abualola.weblog.ro)

copil sarman (http://abualola.weblog.ro)Va invitam sa cititi in continuare povestile a trei tineri a caror viata a fost schimbata de interventia Fundatiei Inima de Copil:

“Am inceput sa cersesc in autobuze si sa lucrez in piata pentru a supravietui. M-am imbolnavit de tuberculoza. Dupa toate aceste probleme, cu ajutorul lui Dumnezeu, am ajuns la “Inima de Copil” care a inceput sa aibe grija de mine. Dana m-a dus la Cudalbi unde am urmat o scoala pentru tractoristi. Fundatia l-a luat pe unul dintre fratii mei de pe strada si pe alti doi din case de copii. Am fost din nou impreuna dupa 7 ani. Mai mult decat orice as vrea sa cumpar o casa unde as putea sa imi aduc fratii.”

A.D. are acum 24 ani. De 3 ani lucreaza ca instructor educatie in Gradinita Andiana, gradinita pentru copiii cu nevoi speciale pe care o avem in comuna Cudalbi. In fiecare vara participa ca voluntar la taberele organizate pentru copiii din proiectele noastre. Cu sprijinul Fundatiei SERA Romania l-am ajutat in urma cu cativa ani sa isi implineasca cel mai important vis al lui: am cumparat o casa pentru el si fratii lui.

“Intr-o casa a fundatiei a inceput in viata mea un nou capitol, plin de speranta, dar mai ales cu siguranta zilei de maine. Sunt multi copii care ar vrea sa se trezeasca, sa mearga la scoala, apoi sa-si faca temele, sa stie ca au unde sa se joace, ca au ce sa manance, iar seara au un pat cald. Ca rasplata pentru darul primit nu va pot oferi decat promisiunea ca voi incerca sa fiu mai bun, mai cuminte si sa invat mai bine.”

M.C. are acum 17 ani. De 5 ani, impreuna cu sora lui, locuieste in case de tip familial ale fundatiei.

“Desi aveam doar varsta de 5 ani am fost abandonata de catre parinti intr-unul din caminele orasului….Totusi intr-o zi o raza de soare mi-a luminat sufletul, am avut norocul ca la varsta de 9 ani sa fiu primita in randul unei noi familii, unde ma gasesc si astazi si care mi-a oferit afectiunea si caldura de care aveam atata nevoie.”

F.L. are acum 19 ani. Este eleva la liceu si viseaza sa urmeze o facultate. Familia de plasament in care traieste este cu adevarat FAMILIA EI. Iar legaturile dintre ea si parintii si fratii ei ar putea fi un model pentru orice familie din Romania.

Nu stim care ar fi fost drumul lor fara Inima de Copil. Ne place sa credem ca ei sunt cateva dintre exemplele unor vieti salvate si schimbate radical, mai ales acum in preajma Craciunului.