Pregatita pentru sarcina

Pregatita pentru sarcina

0

fertilitatePreconceptia este o perioada deosebit de importanta pentru orice femeie care isi doreste sa ramana insarcinata, trebuind a fi pregatita pentru sarcina.

O viitoare sarcina presupune o perioada in care femeia va trebui sa se prezinte la medic cu mare regularitate. A fi pregatita pentru sarcina inseamna a avea screeningul medical efectuat la zi, precum si controalele medicale de specialitate. In acest mod, vor fi evitate eventualele probleme de sanatate ce ar putea aparea pe parcurs atat in cazul mamei, cat si al bebelusului.

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

A fi pregatita pentru sarcina inseamna a se identifica din timp eventualele riscuri asociate perioadei de sarcina, dar si pregatirea cuplului pentru perioada cu care urmeaza a se confrunta in timpul celor noua luni. De asemenea, indicatiile oferite de catre medicul specialist vor putea asigura corectarea tuturor problemelor ce ar putea aparea.

O sarcina poate fi extrem de riscanta pentru femeia cu afectiuni cardiace majore, diabet zaharat, astm bronsic, afectiuni oculare, hipertensiune arteriala. Infectiile in timpul sarcinii pot fi periculoase, punand in pericol viata bebelusului.

De asemenea, o sarcina la varsta de 35 de ani poate determina incidenta nasterilor premature, avort spontan si chiar risc de malformatii congenitale ale bebelusului.

Examinarea clinica, precum si analizele efectuate in preconceptie le poate oferi medicilor o imagine referitoare la starea de sanatate a mamei inainte de sarcina. In urma evaluarii medicale, femeii ii poate fi prescris un tratament de specialitate. De asemenea, istoricul medical al pacientei este la fel de important, fiind una dintre conditiile de care medicii vor trebui sa tina cont in timpul consultului medical periodic.

Pregatirea cuplului pentru o sarcina revine in sarcina cabinetelor de planning familial. In acest mod, cei doi tineri vor fi acomodati treptat cu cerintele vietii de parinte. Cei doi vor fi indrumati si asupra stilului de viata pe care vor trebui sa il adopte atat inainte de sarcina, cat si dupa perioada celor noua luni.
Fara comentarii

Lasa un comentariu