Prima vizita la medic in sarcina

Prima vizita la medic in sarcina

0
doctorita stetoscop zambet (http://oxfordwomensclinic.com.jpg)

doctorita stetoscop zambet (http://oxfordwomensclinic.com.jpg)Treci prin diferite stari neplacute? Stari de greata, varsaturi, dureri de cap, schimbari de dispozitie, stare de somnolenta, dar, mai ales, ti-a intarziat ciclul menstrual? Ce mai astepti? Daca pana acum nu ai facut inca un test de sarcina, lamuritor in proportie de 99%, fa-ti cat mai repede o programare la medicul ginecolog pentru a-ti putea aduce o confirmare, dar si pentru supravegherea prenatala pe tot parcursul sarcinii.

Prima vizita la medicul ginecolog presupune o serie intreaga de intrebari si de lamuriri puse atat de catre tine, cat si de catre partener. De aceea, prima vizita la medic va trebui facuta de ambii parteneri intrucat fiecare are rolul sau pana si pe parcursul sarcinii.
Cu toate ca marea majoritate a lamuririlor vor fi cerute de catre voi doi si medicul ginecolog va trebui sa afle mai multe amanunte legate de starea ta de sanatate. Iti va cere referiri legate de bolile avute pana in prezent, despre metodele de contraceptie folosite inainte de a ramane insarcinata, daca ai mai avut vreo sarcina, daca ai pierdut vreuna, dar si care a fost ultima data a ciclului menstrual. Totodat, nu trebuie sa eviti sa ii comunici acestuia ce fel de medicamente iei sau ce fel de boli genetice au existat in familia ta sau a partenerului. Orice mic amanunt conteaza pentru sanatatea puiului tau. Daca pana mai ieri ati fost dependenti de alcool ori droguri nu ezitati sa ii comunicati. Nasterea unui copil din parinti dependenti de droguri sau alcool poate fi un adevarat risc pentru starea lui de sanatate.
Prima vizita la medic va fi lamuritoare si cu privire la fixarea datei nasterii copilului. Asa ca acesta va adauga la data ultimului ciclu menstrual 40 de saptamani. Data rezultata este o data aproximativa, tinand cont ca data ultimului ciclu menstrual nu reprezinta data conceperii bebelusului.
Dupa epuizarea necesarului de intrebari, medicul va trece la examinarea ta medicala.Te va masura, cantari, iti va examina sanii, vaginul si colul uterin. La sfarsitul examinarii ti se va face o ecografie vaginala, doar daca fatul are peste 12 saptamani, pentru a i se putea observa ritmul cardiac si amplasamentul sau uterin.
Spre sfarsit, medicul iti va prescrie o serie completa de examene medicale (analize), dar si anumite vitamine ce vor trebui luate pana la urmatoarea vizita medicala (doar daca este cazul). De asemenea, ti se vor face recomandari legate de alimentatie, dar si de posibilitatea ta de a calatori.
Si totul se incheie…urmatoarea vizita – peste 4 saptamani….

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:Articole similare

Fara comentarii

Lasa un comentariu