Raceala si gripa – cum sa le faci fata bolilor de sezon?

Raceala si gripa – cum sa le faci fata bolilor de sezon?

0

raceala-2

Picture 1 of 2

Raceala si gripa sunt cele mai frecvente afectiuni ale anotimpului racoros. Asa se intampla ca odata venita toamna orice parinte va trebui sa se astepte ca propriul copil va putea trece prin aceste afectiuni, trebuind in acelasi timp sa stie cum anume sa le faca fata in asa fel incat sanatatea acestuia sa nu fie pusa in pericol.

Asadar, toamna si iarna rata imbolnavirilor de raceala si gripa este foarte mare, mai ales in randul copiilor. Starea vremii, dar si inscrierea copilului in colectivitate sunt factori decisivi atunci cand avem in vedere cauza imbolnavirii.

Raceala si gripa prezinta o simptomatologie destul de asemanatoare, singurul lucru distinctiv fiind acela al duratei bolii. Starea febrila, durerile musculare, cefalee, oboseala, paloare, lipsa poftei de mancare, stare de varsaturi sunt cateva dintre cele mai frecvente simptome ale acestora. Debutul lor este, de regula, destul de alert, copilul putand trece destul de usor de la o simpla infectie a cailor respiratorii la agravarea afectiunii. Tocmai de aceea, pentru ca parintii sa cunoasca cum anume sa faca fata bolilor de sezon, precum raceala si gripa, acestia vor trebui sa fie bine informati si sa se prezinte de urgenta la medicul pediatru ori de cate ori copilul prezinta unul dintre semnele imbolnavirii.

De obicei gripa este contagioasa, putand fi transmisa cu usurinta mai ales in interiorul colectivitatii. Chiar daca cele doua seamana destul de mult, in realitate raceala copilului nu poate fi transmisa de la un copil la altul.

Pentru a putea face fata bolilor de sezon, precum raceala si gripa, orice parinte va trebui sa ii administreze copilului tratamentul recomandat de catre medicul specialist si sa incerce sa reduca, pe cat posibil, starea febrila a copilului. De obicei, gripa se vindeca cu ajutorul antibioticelor, relatand prezenta unei infectii in organism. Raceala poate fi ameliorata si tratata cu ajutorul analgezicelor, vitaminei C, paracetamol.

Leacurile din batrani sunt alte metode alternative metodei medicamentoase si au o rata destul de mare de utilizare. Fie ca opteaza pentru masarea corpului cu alcool medicinal sau otet, fie ca utilizeaza ventuzele pentru vindecarea racelii ori sarea drept remediu pentru vindecarea durerilor de la nivelul gatului – toate sunt considerate de cei mai multi solutii eficiente in tratarea acestor boli. De asemenea, alimentatia sanatoasa este un alt criteriu pentru a preveni aceste afectiuni. Bogata in vitamine si minerale, aceasta ii vor putea asigura copilului protectie in fata infectiilor periculoase. Nu trebuie sa uitam nici de hainutele calduroase, necesare anotimpului rece.