Rafturi inedite potrivite în camera copilului

Rafturi inedite potrivite în camera copilului

0

Cărţile, jucăriile, rechizitele sunt obiectele de care copiii noştri au nevoie în desfăşurarea activităţilor lor. Pentru a-i ajuta să păstreze ordinea în camera lor, trebuie să le oferim suficiente spaţii pentru depozitarea tuturor acestor lucruri de care ei au nevoie.

Astfel, cutiile de diverse forme şi dimensiuni, rafturile fixate pe pereţi, coşurile pentru jucării reprezintă variantele pe care părinţii le iau în calcul atunci când organizează camera copilului.

 

Când vine vorba despre cărţi, recomandarea mea este să le expuneti în aşa fel încât copilul să aibă acces uşor la ele. Încercaţi să le aşezaţi pe rafturi astfel încât să fie orientate cu coperta spre cel care le priveşte. În acest mod, şansele de a-şi dori să răsfoiască sau să citească o carte, cresc exponenţial.

 

 

O înşiruire de poliţe paralele dispuse pe orizontală poate deveni modalitatea ideală pentru colecţia de maşinuţe a celui mic. O modalitate diferită faţă de cea a păstrării mingilor într-un coş sau o cutie aşezată pe podea ar fi un cadru suspendat de perete, la care se adaugă o plasă.

Dacă ataşaţi de un panou cu ajutorul unui lipici sau al unei benzi de prindere cu două feţe cărămizi Lego, acestea pot deveni suportul ideal pentru figurinele Lego.

 

Căutaţi în comerţ sau solicitaţi ajutorul unui atelier de tâmplărie care să realizeze rafturi cu forme inedite, pe ale căror poliţe cei mici să îşi poată păstra mascotele, jucăriile, cărţile sau diverse obiecte decorative.

Articol semnat de  Flavia Lorena Irimescu, decorator interioare,

telefon: 0747666473

Foto: http://www.pinterest.com